Skip to main content
Paprikapaneret stegt kylling
Paprikapaneret stegt kylling

Paprikapaneret stegt kylling

med chilihonning og hvidløgsfraiche

3.8
(31)

I aften panerer vi kylling med en panering med røget paprika, og steger den til sprød perfektion. Den får selskab i ovnen af cajunkrydret gulerod og kartofler, som vi vender med majs og spinat. Vi topper herlighederne med spicy chilihonning og cremet hvidløgsfraiche.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Mælk
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

1 g

Chiliflager

4 g

Røget paprika

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Hvidløgsfed

400 g

Små kartofler

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

1 stk

Gulerod

1 dåse

Majs

30 g

Spinat

(Kan indeholde spor af: Selleri)

25 g

Honning

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 3)

2 spsk

Hvedemel (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)2658 kJ
Kalorier (kcal)635 kcal
Fedt17.4 g
Mættet fedt5.2 g
Kulhydrat70.6 g
Sukker24.8 g
Kostfibre8.4 g
Protein46.1 g
Salt4.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. 

Halver kartofler.

Fordel gulerod og kartofler på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

Lav hvidløgsfraiche
2

Imens, pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.

Bland fraiche, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Skyl spinat.

Bland chiliflager og honning i en lille skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad. - Varm honningpakken mellem hænderne, hvis den er blevet hård.

Forbered kylling
3

Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flade (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], røget paprika og et nip peber i en dyb tallerken.

 

Paner kylling
4

Hæld væde fra majs.

Fordel majs på bagepladen, når grøntsagerne har 15 min tilbage, og bag i resterende tid.

Vend kylling i hvedemel, og overfør til en tallerken.

Steg kylling
5

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 4-5 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle. Krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk]. 

Vend spinat med grøntsager på bagepladen lige inden servering.

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret kylling og grøntsager på tallerkener. 

Top kylling med chilihonning. 

Server med hvidløgsfraiche.