Skip to main content
Pankopanerede veganske strimler

Pankopanerede veganske strimler

med teriyakisauce og asiatisk kålsalat

Tag hele familien med i køkkenet, i aften skal vi nemlig lave en masse skøn mad. Vi laver aromatisk ris med hvidløg og ingefær. Samtidig panerer vi veganske strimler i panko og vores egen krydderiblanding med ingefær, som vi kalder Ginger Ninja. Vi bikser også en sød-sur asiatisk kålsalat sammen med syltede rødløg, og så topper vi herlighederne med teriyakisauce og asiatisk mayonnaise.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Mælkefri
Comfort Food
Allergener:
Æg
Sennep
Soja
Hvede
Gluten
Sesam

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet
Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder: Æg, Sennep)

200 g

Veganske strimler

(Indeholder: Soja Kan indeholde spor af: Æg)

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Citrusfrugt

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten, Sesam)

50 g

Panko

(Indeholder: Hvede, Gluten)

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Snittet kålsalat

2 tsk

Ingefær

½ stk

Løg

37.5 g

Teriyakisauce

(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til syltning

¼ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Mel til panering

1 stk

Æg til panering

1 spsk

Olie til stegning

½ spsk

Olie til salat

1 spsk

Vand til sauce

Energi (kJ)4079 kJ
Kalorier (kcal)975 kcal
Fedt45 g
Mættet fedt5.6 g
Kulhydrat112.9 g
Sukker12.7 g
Kostfibre5.5 g
Protein30 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.6 g
Potassium67.1 mg
Calcium16.8 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Riv ingefær (uskrællet) og hvidløg fint.

Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits hvidløg og ingefær i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Sylt rødløg
2

Halver citrusfrugt.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Bland løg, citrusfrugtsaft, salt og sukker i en lille skål, og stil til side.

Paner strimler
3

Imens, vend veganske strimler med hvedemel i en skål.

Pisk æg i en skål, og vend i skålen med veganske strimler (brug halvdelen af æg til 2P).

Tilsæt panko og Ginger Ninja, og vend sammen.

TIP: Pres pankoen godt fast på strimlerne, så den ikke falder af.

Steg strimler
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg veganske strimler ad omgange i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis de veganske strimler sidder fast i panden.

Lav kålsalat
5

Bland snittet kålsalat, løg og olivenolie i en stor skål.

Bland teriyakisauce og vand i en lille skål.

Server
6

Anret ris, veganske strimler og kålsalat i dybe tallerkener.

Top med teriyakisauce.

Server med asiatisk mayonnaise.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image