
Tag hele familien med i køkkenet, i aften skal vi nemlig lave en masse skøn mad. Vi laver aromatisk ris med hvidløg og ingefær. Samtidig panerer vi veganske strimler i panko og vores egen krydderiblanding med ingefær, som vi kalder Ginger Ninja. Vi bikser også en sød-sur asiatisk kålsalat sammen med syltede rødløg, og så topper vi herlighederne med teriyakisauce og asiatisk mayonnaise.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder: Æg, Sennep)
200 g
Veganske strimler
(Indeholder: Soja Kan indeholde spor af: Æg)
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Citrusfrugt
50 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten, Sesam)
50 g
Panko
(Indeholder: Hvede, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Snittet kålsalat
2 tsk
Ingefær
½ stk
Løg
37.5 g
Teriyakisauce
(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja)
½ spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til syltning
¼ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Mel til panering
1 stk
Æg til panering
1 spsk
Olie til stegning
½ spsk
Olie til salat
1 spsk
Vand til sauce

Riv ingefær (uskrællet) og hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg og ingefær i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Halver citrusfrugt.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Bland løg, citrusfrugtsaft, salt og sukker i en lille skål, og stil til side.

Imens, vend veganske strimler med hvedemel i en skål.
Pisk æg i en skål, og vend i skålen med veganske strimler (brug halvdelen af æg til 2P).
Tilsæt panko og Ginger Ninja, og vend sammen.
TIP: Pres pankoen godt fast på strimlerne, så den ikke falder af.

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg veganske strimler ad omgange i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis de veganske strimler sidder fast i panden.

Bland snittet kålsalat, løg og olivenolie i en stor skål.
Bland teriyakisauce og vand i en lille skål.

Anret ris, veganske strimler og kålsalat i dybe tallerkener.
Top med teriyakisauce.
Server med asiatisk mayonnaise.