I aften laver vi sprøde og gyldne pastinakfritters med purløg, revet ost, løg og hvidløg. Spændende tilbehør er ovnbagte knuste kartofler toppede med hvidløgssmør, græsk salat med græsk ost, skalotteløg og cherrytomater, og cremet mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Små kartofler, forkogte
125 g
Cherrytomater
50 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Purløg
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Æg, Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
1 stk
Pastinak
100 g
Græsk ost
(Indeholder: Mælk)
½ stk
Løg
60 g
Blandet salat
½ stk
Skalotteløg
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Smør til smør
2 stk
Æg til dej
3 spsk
Mel til dej
½ tsk
Salt til dej
1 spsk
Olie til stegning
½ spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag smør ud af køleskabet.
Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir, og knus med bunden af et glas. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.
Bag i 20-25 min, eller indtil gyldne.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, hak purløg og løg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skræl pastinak, og riv groft.
Bland smør, hvidløg og et nip salt i en lille skål.
Bland pastinak, grøntsagsbouillon, Hvide Løjer & Urter, purløg, finrevet ost, løg, æg, hvedemel, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Form fars til fritters (2 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde fra hinanden.
Imens, halver cherrytomater.
Skær skalotteløg i tynde skiver.
Skyl blandet salat.
Smuldr græsk ost i en mellemstor skål. Tilsæt blandet salat, skalotteløg, cherrytomater, olivenolie og et nip salt og peber, og vend sammen.
Top færdige kartofler med hvidløgssmør.
Anret pastinakfritters, kartofler og salat på tallerkener.
Server med mayonnaise.