HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPandestegte Laksedeller
topBanner
Pandestegte laksedeller

Pandestegte laksedeller

med sød mangosalat og asiatisk mayonnaise

I aften skal vi have laksefrikadeller! Laksefrikadellerne får masser af smag fra et væld af lækre ingredienser såsom skalotteløg, lime, mayonnaise og frisk koriander. Vi laver også en delikat mangosalsa med peberfrugt og koriander, som har en perfekt balance af sødt og salt. På kun en halv time har du fantastisk aftensmad klar!

Tags:pescatarian
Allergener:fiskglutenægsojasennepsesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Lime, økologisk

150 g

Jasminris

1 pose

Koriander

1 stk

Skalotteløg

250 g

Laksefilet

(Indeholderfisk)

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

½ stk

Mango

1 stk

Rød peberfrugt

50 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholdergluten, æg, soja, sennep, sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand* (trin 1)

½ tsk

Salt* (trin 1)

1 stk

Æg* (trin 3)

1 tsk

Salt* (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3644.7871 kJ
Kalorier (kcal)871.125 kcal
Fedt38.7105 g
Mættet fedt5.9 g
Kulhydrat91.5265 g
Sukker18.2 g
Protein37.8215 g
Salt4.4 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog på lav varme under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

2

Riv limeskal [½ stk, 2P], og skær lime i både. Hak koriander og skalotteløg fint. Dup laks tør med køkkenrulle, fjern skind, og hak fint på et andet skærebræt. TIP: Jo finere, jo bedre - dette vil binde kødet bedre sammen med resten af ingredienserne.

3

Bland laks, panko, limeskal, skalotteløg, et skvæt limesaft, æg* [1 stk | 2 stk] og halvdelen af koriander i en stor skål. Krydr med salt* [1 tsk | 2 tsk] og et nip peber*, og rør rundt. Form fars til deller (2 pr. person). TIP: Lav dem ikke så tynde, at farsen ikke holder sammen.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middel varme. Steg laksedeller i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

5

Skær peberfrugt i 1 cm tern. Skær mango [½ stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern. Bland peberfrugt, mango og resterende koriander i en skål. Dryp eventuelt med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. 

6

Anret ris og laksedeller på tallerkener. Top med mangosalsa. Server med asiatisk mayonnaise og limebåde.