Skip to main content
Pandestegt sej i basilikumflødesauce
Pandestegt sej i basilikumflødesauce

Pandestegt sej i basilikumflødesauce

med små kartofler og kålsalat

4.4
(13)

Vi steger sej, og lader den simre i en fantastisk sauce med basilikum, fløde og grøntsagsbouillon. Samtidig koger vi kartofler, som vi derefter vender med smør. Vi laver også en frisk kålsalat med gulerod, som vi vender i en spændende dressing med appelsinjuice og olivenolie. Vi topper herlighederne med græskarkerner, og så er maden færdig.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Selleri
Fisk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Små kartofler

1 stk

Gulerod

150 g

Kålblanding, skåret

1 stk

Appelsin

1 pakke

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

1 pose

Basilikum

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

250 g

Sej

(Indeholder: Fisk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Vand (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)2792 kJ
Kalorier (kcal)667 kcal
Fedt35.1 g
Mættet fedt17.7 g
Kulhydrat55.4 g
Sukker19.2 g
Kostfibre8.7 g
Protein31.6 g
Salt4.6 g
Calcium0.5 mg
Iron0.3 mg

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog. 

Kog i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. 

Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber, og stil til side under låg.

Lav dressing
2

Imens, halver appelsin.

Bland appelsinsaft [2 spsk | 4 spsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Lav salat
3

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Vend gulerod og kålblanding i skålen med dressing, og stil til side.

Steg fisk
4

Hak basilikum fint.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. 

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg fisk i 2-3 min på den ene side.

Lav sauce
5

Vend fisk, tilsæt madlavningsfløde, basilikum, grøntsagsbouillon, vand [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og steg videre i 2-3 min, eller indtil fisken er gennemtilberedt og saucen er let tyknet.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret kartofler, fisk og salat på tallerkener.

Top fisk med sauce.

Drys med græskarkerner.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image