
Pad thai er en stegt nudelret fra Thailand, som er yderst populær som street food. Vores variant indeholder udonnudler, rejer, forårsløg gulerod og peberfrugt, som får simre i en pad thai sauce med sød chilisauce, asiatisk fish sauce og lime. Vi serverer vores 'Pad thai'-inspirerede rejer med saltede peanuts og en frisk mangosalat med agurk og chili.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
300 g
Rejer
(Indeholder: Krebsdyr)
40 g
Sød chilisauce
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
40 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Peberfrugt
1 pose
Koriander
½ g
Chiliflager
150 g
Udonnudler
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Agurk
½ stk
Mango
30 g
Fish sauce
(Indeholder: Soja, Fisk)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
½ tsk
Sukker (trin 5)
2 spsk
Ketchup (step 5)

Bring en gryde med saltet vand i kog.
Kog nudler i 4-6 min, eller indtil bløde, og hæld vand fra.
Skyl nuder under koldt vand i en si.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Imens, hak peanuts groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Steg peanuts i 2-3 min, eller indtil gyldne. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Overfør til en skål.

Skær agurk i 1 cm tern.
Skræl mango [1/2 stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Bland mango, agurk, chiliflager [1/2 pakke, 2P], olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Skær peberfrugt og forårsløg i 2 cm tern og gulerod (uskrællet) i tynde stave.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod og peberfrugt i 3-4 min, eller indtil møre.
Tilsæt rejer og forårsløg, og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegte.
Krydr med salt og peber.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Brug 2 stegepander til 4P.

Imens, skær lime i både.
Bland sød chilisauce, fish sauce, et skvæt limesaft, ketchup [2 spsk | 4 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en lille skål.
Sænk til middel varme. Tilsæt nudler og pad thai sauce, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis det virker tørt.

Anret pad thai nudler i dybe tallerkener.
Top med peanuts og koriander.
Server med mangosalat og limebåde.