Ovnstegt andelår og abrikossauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnstegt andelår og abrikossauce

Ovnstegt andelår og abrikossauce

med kartoffelgratin og sprød radisesalat

Der er ikke nogen grund til at kun servere and til jul, det smager fantastisk hele året rundt. Vi bager andelår sprøde, og topper dem derefter med en spændende abrikossauce med balsamico og rødvin. Samtidigt laver vi en cremet kartoffelgratin med knoldselleri, fløde, hvidløg og ost. En fin kontrast til den fyldige måltid giver den sprøde og friske radisesalat.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Sennep
Sulfitter
Selleri
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

430 g

Sous vide andelår, konfiteret

50 g

Abrikoschutney

(Indeholder Sennep)

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

500 g

Kartofler

1 stk

Knoldselleri

(Indeholder Selleri)

300 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

2 stk

Hvidløgsfed

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

60 g

Blandet salat

75 g

Radiser

8 g

Kyllingebouillon

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 5)

2 spsk

Vand (trin 5)

¾ tsk

Salt (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

½ tsk

Sukker (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4836 kJ
Kalorier (kcal)1156 kcal
Fedt66.5 g
Mættet fedt31.8 g
Kulhydrat75.1 g
Sukker24 g
Protein63.8 g
Salt7.7 g

Redskaber

Bageplade
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler og knoldselleri
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en gryde med saltet vand i kog.

Skræl knoldselleri, og skær i 1/2 cm i halve skiver.

Skær kartofler (usrkællet) i 1/2 cm skiver.

Kog kartofler og knoldselleri 8-10 min, eller indtil næsten gennemtilberedt, og hæld vand fra.

Bag andelår
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Bland madlavningsfløde, hvidløg, kyllingebouillon, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en lille skål.

Placer andelår med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir, krydr med salt, og bag i ovnen i 30 min.

Forbered grøntsager
3

Skær radiser i tynde skiver.

Skyl salat.

Lav kartoffelgratin
4

Vend flødeblanding i gryden med kartofler og knoldselleri, og overfør til et ildfast fad.

Drys med finrevet ost, og bag i 15-20 min, eller indtil kartoflerne er gennemtilberedt og gratinen er gylden. 

Lav sauce
5

Imens, smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Tilsæt abrikoschutney, balsamico, vand [2 spsk | 4 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og rødvinssauce, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet og tyknet.

Vend salat, radiser, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål lige inden servering.

Server
6

Lad kartoffelgratin køle en smule af inden servering.

Anret kartoffelgratin, salat og andelår på tallerkener.

Top andelår med sauce. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image