HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvndampet Torsk
topBanner
Ovndampet torsk

Ovndampet torsk

med græske kartofler og syrlig urtesmør

Denne uges fiskeret byder på masser af dejlige ingredienser. Vi bager fisk og cherrytomater i ovnen, og topper med en smørblanding med persille og hvidløg, som forvandles til en lækker sauce. Ovnbagte kartofler og peberfrugt med oregano passer perfekt til fisken og den fantastiske smørsauce.

Tags:Under 650 kcalLet at lave
Allergener:FiskMælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

400 g

Små kartofler

1 g

Oregano, tørret

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Hvidløgsfed

125 g

Cherrytomater

4 g

Kyllingebouillon

1 pose

Basilikum

1 pose

Bredbladet persille

½ stk

Citron, økologisk

250 g

Torsk

(IndeholderFisk)

100 g

Græsk salatost

(IndeholderMælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Smør (trin 4)

1 spsk

Vand (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)657 kcal
Energi (kJ)2750 kJ
Fedt34.58 g
Mættet fedt17.5 g
Kulhydrat42.1 g
Sukker9.7 g
Protein38.34 g
Salt2.3 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Ildfast fad
Rivejern
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°/220°C varmluft. Bring en elkedel med vand* i kog. Halver kartofler (uskrællet). Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med oregano. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

2

Skær peberfrugt i 2 cm tykke strimler. Tilsæt peberfrugt til bagepladen, når kartoflerne har 15 min tilbage.

3

Pres eller hak hvidløg fint. Riv citronskal [1 tsk | 2 tsk], og skær citron [1/2 stk, 2P] i både. Halver cherrytomater. Hak persille fint. Hak basilikum fint.

4

Bland hvidløg, citronskal, citronsaft [2 spsk | 4 spsk], kyllingebouillon, smør* [2 spsk | 4 spsk], kogende vand* [1 spsk | 2 spsk], persille og halvdelen af basilikum i en lille skål, og rør rundt indtil smørret er smeltet en smule. Fordel cherrytomater i et mellemstort ildfast fad med bagepapir. Dryp med olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. 

5

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr begge sider med et nip salt* og peber*. Placer fisk ovenpå cherrytomater, og top med urtesmør. Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gennembagt. Drys færdigbagte kartofler med salatost. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

6

Anret kartofler og peberfrugt på tallerkener. Top med fisk og cherrytomater. Dryp med smørsauce. Drys med resterende basilikum. Server med resterende citronbåde.