topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovndampet torsk

Ovndampet torsk

med græske kartofler og syrlig urtesmør

Denne uges fiskeret byder på masser af dejlige ingredienser. Vi bager fisk og cherrytomater i ovnen, og topper med en smørblanding med persille og hvidløg, som forvandles til en lækker sauce. Ovnbagte kartofler og peberfrugt med oregano passer perfekt til fisken og den fantastiske smørsauce.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Let at lave
Allergener:
Fisk
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Små kartofler

1 g

Oregano, tørret

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Hvidløgsfed

125 g

Cherrytomater

4 g

Kyllingebouillon

1 pose

Basilikum

1 pose

Bredbladet persille

½ stk

Citron, økologisk

250 g

Torsk

(Indeholder Fisk)

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Smør (trin 4)

1 spsk

Vand (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)657 kcal
Energi (kJ)2750 kJ
Fedt34.58 g
Mættet fedt17.5 g
Kulhydrat42.1 g
Sukker9.7 g
Protein38.34 g
Salt2.3 g

Redskaber

Bageplade
Ildfast fad
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Tænd ovnen på 240°/220°C varmluft. Bring en elkedel med vand* i kog. Halver kartofler (uskrællet). Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med oregano. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

Tilsæt peberfrugt
2

Skær peberfrugt i 2 cm tykke strimler. Tilsæt peberfrugt til bagepladen, når kartoflerne har 15 min tilbage.

Forbered grøntsager
3

Pres eller hak hvidløg fint. Riv citronskal [1 tsk | 2 tsk], og skær citron [1/2 stk, 2P] i både. Halver cherrytomater. Hak persille fint. Hak basilikum fint.

Bland urtesmør
4

Bland hvidløg, citronskal, citronsaft [2 spsk | 4 spsk], kyllingebouillon, smør* [2 spsk | 4 spsk], kogende vand* [1 spsk | 2 spsk], persille og halvdelen af basilikum i en lille skål, og rør rundt indtil smørret er smeltet en smule. Fordel cherrytomater i et mellemstort ildfast fad med bagepapir. Dryp med olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. 

Bag fisk
5

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr begge sider med et nip salt* og peber*. Placer fisk ovenpå cherrytomater, og top med urtesmør. Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gennembagt. Drys færdigbagte kartofler med salatost. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret kartofler og peberfrugt på tallerkener. Top med fisk og cherrytomater. Dryp med smørsauce. Drys med resterende basilikum. Server med resterende citronbåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image