
Ovnbagt sej
med cremet dildsauce, bagte rodfrugter & syltet agurk
Nem opskrift på en klassisk og rigtig god fiskeret, der kun tager en halv time at lave, og passer sig selv i ovnen. De ovnbagte rodfrugter er krydret med en aromatisk hvidløgs- og krydderiblanding, og fisken tilberedes i en cremet flødesauce smagt til med dild, hvidløg og sennep. Server med frisk syltet agurk, pynt med frisk dild ovenpå, og nyd af hver mundfuld.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
300 g
Rodfrugtsmix
1 pose
Dild
200 ml
Madlavningsfløde
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Pastinak
stk
Agurk
1 stk
Agurk, piccolo
4 g
Hvide Løjer & Urter
25 ml
Hvidvinseddike
250 g
Sej
12 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
1 stk
Gulerod
Ikke inkluderet i din måltidskasse
2 spsk
Vand
efter behov
Sukker
Fremgangsmåde
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær rodfrugter (uskrællet), gulerod (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 2 cm tern. Skær løg i både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryo med en smule olivenolie*. Drys med Hvide Løjer & Urter. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen.
Bag grøntsager i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.
Hak dild fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær agurk i tynder skiver. Bland madlavningsfløde, hvidløg, grøntsagsbouillon, sennep [1 tsk, 2 pers. | 2 tsk, 4 pers.], et stort nip peber* og 1/2 dild i en skål.
Læg fisk i et ildfast fad, når grøntsagerne har 10 min tilbage. Bag i ovnen i 10-12 min. Øs dildsauce over fisken, når der er 5 min tilbage.
Bland hvidvinseddike og vand* med sukker* og et nip salt* i en lille skål. Vend agurk i skålen.
Anret fisk, grøntsager og syltede agurker i dybe tallerkener. Overøs med dildsauce. Top med resterende dild.