Skip to main content
Ovnbagt kylling
Ovnbagt kylling

Ovnbagt kylling

med tomatsauce, perlecouscous & lagret ost

4.0
(428)

Troede I, at I allerede havde prøvet alle forskellige måder at lave kylling på? Vi tør næsten love, at I ikke har prøvet aftenens måde at anrette kylling, med alt det spændende tilbehør, vi har forberedt til jer. Kyllingen bliver først bagt med hvidløg og derefter blandet i den superlækre tomatsauce, som er smagt til med rødvinssauce! Perlecouscous er næsten alt for smuk til at spise, og det er et sjovt alternativ til pasta og ris!

Tags:
Hurtig
Allergener:
Hvede
Gluten
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Tomat

4 g

Hvide Løjer & Urter

170 g

Perlecouscous

(Indeholder: Hvede, Gluten)

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder: Sulfitter)

60 g

Spinat

1 pakke

Hakkede tomater

4 g

Bouillon

20 g

Finrevet ost

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand

efter behov

Smør

1 tsk

Sukker

Næringsindhold

Kalorier (kcal)553 kcal
Energi (kJ)2313 kJ
Fedt3.7 g
Mættet fedt0.7 g
Kulhydrat76.9 g
Sukker15.7 g
Kostfibre6.8 g
Protein47 g
Salt2.6 g

Fremgangsmåde

Kog  perlecouscous
1

Bring en gryde med vand* (se ingrediensliste) og grøntsagsbouillon i kog. Tilsæt perlecouscous, skru ned til middel varme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil 'al dente'.

Tilbered kylling
2

Bland Hvide Løjer & Urter, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål. Vend kylling i skålen. Opvarm en smule olivenolie* og en stor klat smør* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil gylden. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
3

Skær rødløg i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Hak tomat groft. Hak 1/3 af spinat groft (til anretning).

Lav tomatsauce
4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg, hvidløg og tomat i 2-3 min. Tilsæt hakkede tomater, rødvinssauce, et skvæt vand* og et nip sukker*, salt* og peber*, og lad simre indtil perlecouscousen er færdig.

Tilsæt perlecouscous
5

Tilsæt perlecouscous, halvdelen af revet ost, en stor klat smør* og spinat til panden med tomatsauce, og rør rundt. Skær kylling i 2 cm skiver.

Server
6

Anret tomatsauce og kylling i dybe tallerkener. Top med resterende revet ost og spinat.