Når koldere vejr rammer, er der ikke noget bedre end velsmagende hyggemad toppet med masser af ost. Her får du en enkel vegetarisk lasagne, der laves i blot én stegepande, så den også er supernem at få på bordet. Vores lasagne er fyldt med cremet butternutsquash og pastinak, og toppes med gouda, sprøde salvieblade og pinjekerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Butternutsquash
1 stk
Løg
1 stk
Pastinak
30 g
Spinat
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder: Æg)
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
35 g
Tomatpuré
1 g
Friske Lasagneplader
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja, Æg)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
50 g
Revet gouda
(Indeholder: Mælk)
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde spor af: Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
1 stk
Salvie
1 stk
Hvidløgsfed
1 spsk
Olie til stegning
½ tsk
Salt til grøntsager
2 dl
Vand til pasta
¼ tsk
Salt til pasta
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Del butternutsquash på langs, skrab kerner ud, og skær i 1 cm tern.
Hak løg og hvidløg fint.
Skræl pastinak, og skær i 1 cm tern.
Skyl spinat.
Opvarm olivenolie i en ovnfast stegepande på middelhøj varme.
Steg butternutsquash, pastinak og løg i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt hvidløg, salt og et nip peber, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så går tilberedningen hurtigere!
Tilsæt spinat, Mamas Favorit, madlavningsfløde, tomatpuré, vand, salt og et nip peber.
Halver lasagneplader på den korte side, tilsæt til stegepanden, og vend sammen.
Bring i kog, og lad koge i 1-2 min.
Top med gouda og finrevet ost.
Bag i ovnen i 6-7 min, eller indtil osten er gylden og smeltet.
TIP: Hvis du ikke har en ovnfast stegepande, kan du overføre blandingen til et ildfast fad, og derefter toppe med ost.
Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 2-3 min, eller indtil gyldne. Overfør til en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg salvie i 1-2 min, eller indtil sprød.
Anret lasagne i dybe tallerkener.
Top med salvie og pinjekerner.