Skip to main content
Nordic style creamy cod chowder
Nordic style creamy cod chowder

Nordic style creamy cod chowder

med kogte kartofler og dild

Når det er mørkt og koldt udenfor, er der ikke noget bedre end en dejlig varmende suppe! Og vores forførende, nordiske version kommer ikke til at skuffe. Den er nemlig fyldt med friske stykker kuller og gode grøntsager, og så gøres den cremet med madlavningsfløde. Top med dild og persille, og nyd mens den er rygende varm!

Tags:
Hurtig
Allergener:
Mælk
Hvede
Soja
Gluten
Selleri
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Fennikel

2 stk

Gulerod

250 g

Bagekartoffel

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Dild

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Bredbladet persille

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Selleri)

1 stk

Løg

250 g

Torsk

(Indeholder: Fisk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Smør til grøntsager

1 spsk

Mel til grøntsager

½ tsk

Salt til suppe

1 dl

Mælk til suppe

2 dl

Vand til suppe

¼ tsk

Salt til fisk

Næringsindhold

Energi (kJ)2787 kJ
Kalorier (kcal)666 kcal
Fedt38.1 g
Mættet fedt25.4 g
Kulhydrat47 g
Sukker17.9 g
Kostfibre7.2 g
Protein32.9 g
Salt4.6 g
Potassium57.6 mg
Calcium9.3 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Skær fennikel i 2 cm tern.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Hak løg fint.

Steg grøntsager
2

Smelt smør i en stor gryde på middelhøj varme.

Steg fennikel, gulerod, løg og kartofler i 3-5 min, eller indtil bløde.

Tilsæt hvedemel, og steg videre i 1-2 min, eller indtil det dufter nøddeagtigt.

Lav suppe
3

Sænk til middel varme, og tilsæt salt, madlavningsfløde, mælk, sojasauce, grøntsagsbouillon, vand og et nip peber.

Dæk med låg, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Forbered fisk
4

Skær fisk i 3 cm tern på et andet skærebræt.

Dup tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber.

Tilsæt fisk
5

Overfør fisk til gryden med suppe, og lad simre i 7-10 min, eller indtil fisken er færdig.

Imens, hak dild og persille groft.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret suppe i skåle.

Top med dild og persille.