
Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. Misopasta er en japansk pasta, der hovedsageligt består af fermenteret sojabønner. I aften steger vi laks, og glacerer den derefter i en miso-glace med sojasauce. Vi server vores Miso-glaseret laks med aromatiske ingefærris, en frisk pak choi-salat med gulerod og lime, og spicy srirachayoghurt.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
15 g
Misopasta
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Citrusfrugt
10 g
Sriracha
½ stk
Gulerod, Julienne
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Jasminris
1 stk
Pak choi
10 g
Ingefærpasta
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til fisk
1 tsk
Sukker til glaze
½ spsk
Mel til glaze
½ dl
Vand til glaze
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Olie til salat

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, kog under låg på lav varme i 14 min, og tag gryden af varmen.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Imens, bland misopasta, sojasauce, sukker, hvedemel og vand i en lille skål.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Hak pak choi fint, og skær lime i både.
Bland pak choi, gulerod, limesaft, salt og olivenolie i en mellemstor skål.
Tag panden af varmen, og vend laks med miso-glace.
Vend ingefærpasta i gryden med færdigkogt ris.
Bland sriracha, yoghurt og et nip salt og peber i en lille skål.
TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Anret ingefærris i dybe tallerkener.
Top med salat og laks.
Drys med sesamfrø.
Server med srirachayoghurt.