HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMiddelhavskoftaer
topBanner
Middelhavskoftaer

Middelhavskoftaer

med tzatziki & græsk salat

Sommeren er ved at være ovre, og måske havde I ikke tid til at tage en tur til Grækenland i år. Fortvivl ikke, i aften tager vi på en kulinarisk rejse til Grækenland og laver fantastiske middelhavskoftaer med en lækker hjemmelavet tzatziki! Vi laver også den skønneste græske salat med tomat, persille, agurk og selvfølgelig græsk salatost!

Tags:HurtigBørnevenlig
Allergener:mælksellerigluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

1 stk

Agurk

250 g

Hakket oksekød

4 g

Middelhavsdrøm

75 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

1 stk

Bøftomat

1 pose

Bredbladet persille

½ stk

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Æg* (trin 2)

3 dl

Salt* (trin 2)

Vand* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2739.6831 kJ
Kalorier (kcal)654.8 kcal
Fedt19.722 g
Mættet fedt8.5 g
Kulhydrat81.9558 g
Sukker8.3 g
Protein38.728 g
Salt4.5 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] og grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Tilsæt ris, sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.  TIP: Fjern ikke låget!

2

Bland hakket oksekød, panko, æg* [1 stk | 2 stk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og Middelhavsdrøm i en stor skål. Form fars till koftaer (ca. 3 pr. person).

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg koftaer i 10-12 min, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

4

Riv halvdelen af agurk, og pres væde fra. Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint. Bland yoghurt, revet agurk, hvidløg og et stort nip salt* og peber* i en lille skål.

5

Hak tomat, persille og resterende agurk. Bland tomat, hakket agurk, smuldret salatost [1/2 pakke, 2P] i en anden skål. Dryp med en smule olivenolie*, og vend sammen. Smag til med peber*.

6

Anret ris, koftaer og tomatsalat i på tallerkener. Top med tzatziki. Drys med persille.