Skip to main content
Middelhavsinspireret ovnbagt gnocchi med ekstra laks
Middelhavsinspireret ovnbagt gnocchi med ekstra laks

Middelhavsinspireret ovnbagt gnocchi med ekstra laks

med ricotta og citrus-basilikumdressing

I aften frister vi med en spændende opskrift med krydret gnocchi som bliver ovnstegt i stedet for at koges. Gnocchi får selskab i ovnen af zucchini, cherrytomater og rødløg, som krydres med medelhavskrydderier og Souvlaki-krydderi. Vi topper herlighederne med citrusfrugt-basilikum dressing, ristede pinjekerner, ricotta og frisk rucola.

Allergener:
Selleri
Sennep
Hvede
Gluten
Mælk
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Zucchini

125 g

Cherrytomater

4 g

Middelhavsdrøm

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Hvede, Sesam, Rug, Jordnødder, Spelt, Gluten, Nøtter, Byg, Havre)

4 g

Souvlaki-krydderi

(Kan indeholde spor af: Æg, Fisk, Sennep, Sesam, Soja, Selleri, Krebsdyr, Mælk)

4 g

Hello Sunrise

(Indeholder: Selleri, Sennep)

1 stk

Hvidløgsfed

400 g

Gnocchi

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)

1 stk

Basilikum

40 g

Rucola

100 g

Ricotta

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Løg

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til gnocchi

¼ tsk

Salt til grøntsager

1.5 spsk

Olie til dressing

Næringsindhold

Energi (kJ)3773 kJ
Kalorier (kcal)902 kcal
Fedt42.6 g
Mættet fedt10.4 g
Kulhydrat85.4 g
Sukker11.2 g
Protein44.7 g
Salt6.2 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær zucchini i 1 cm halve skiver.

Halver cherrytomater.

Skær rødløg i 2 cm både.

Bag gnocchi
2

Fordel gnocchi på en bageplade med bagepapir.

Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, Hello Sunrise og et nip peber.

Fordel grøntsager på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Middelhavsdrøm, Souvlaki-krydderi, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag gnocchi og grøntsager i ovnen i 15-25 min, eller indtil grøntsagerne er bløde og gnocchien er brunet og sprød.

Lav dressing
3

Imens, halver citrusfrugt. Hak basilikum fint. Pres eller hak hvidløg fint.

Bland olivenolie, hvidløg, basilikum, citrusfrugtsaft og et nip salt og peber i en lille skål.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt. 

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. 

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten. 

Tilsæt pinjekerner
4

Top grøntsager med pinjekerner, når de har 5 min tilbage.

Forbered rucola
5

Skyl rucola.

Server
6

Anret gnocchi, laks og grøntsager i dybe tallerkener.

Dryp med citrus-basilikumdressing, og drys med pinjekerner.

Top med rucola og ricotta.

Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.