I aften frister vi med en spændende opskrift med krydret gnocchi som bliver ovnstegt i stedet for at koges. Gnocchi får selskab i ovnen af zucchini, cherrytomater og rødløg, som krydres med medelhavskrydderier og Souvlaki-krydderi. Vi topper herlighederne med citrusfrugt-basilikum dressing, ristede pinjekerner, ricotta og frisk rucola.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Zucchini
125 g
Cherrytomater
4 g
Middelhavsdrøm
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde spor af: Hvede, Sesam, Rug, Jordnødder, Spelt, Gluten, Nøtter, Byg, Havre)
4 g
Souvlaki-krydderi
(Kan indeholde spor af: Æg, Fisk, Sennep, Sesam, Soja, Selleri, Krebsdyr, Mælk)
4 g
Hello Sunrise
(Indeholder: Selleri, Sennep)
1 stk
Hvidløgsfed
400 g
Gnocchi
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)
1 stk
Basilikum
40 g
Rucola
100 g
Ricotta
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Løg
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
¼ tsk
Salt til gnocchi
¼ tsk
Salt til grøntsager
1.5 spsk
Olie til dressing
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær zucchini i 1 cm halve skiver.
Halver cherrytomater.
Skær rødløg i 2 cm både.
Fordel gnocchi på en bageplade med bagepapir.
Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, Hello Sunrise og et nip peber.
Fordel grøntsager på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Middelhavsdrøm, Souvlaki-krydderi, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag gnocchi og grøntsager i ovnen i 15-25 min, eller indtil grøntsagerne er bløde og gnocchien er brunet og sprød.
Imens, halver citrusfrugt. Hak basilikum fint. Pres eller hak hvidløg fint.
Bland olivenolie, hvidløg, basilikum, citrusfrugtsaft og et nip salt og peber i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Top grøntsager med pinjekerner, når de har 5 min tilbage.
Skyl rucola.
Anret gnocchi, laks og grøntsager i dybe tallerkener.
Dryp med citrus-basilikumdressing, og drys med pinjekerner.
Top med rucola og ricotta.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.