Skip to main content
Middelhavsinspireret falafelbowl

Middelhavsinspireret falafelbowl

med marineret græsk ost og tahinidressing

3.6
(124)

Forkæl dig selv med en frisk og forførende Middelhavsbowl. Vi koger souvlaki-krydret bulgur og gyldensteger imens falafler. Vi samler vores skønne bowl med bulgur, falafel, chiliolie-marineret græsk ost, salat og en virkelig lækker tahini-yoghurtdressing.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Sesam

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet
Antal portioner

240 g

Falafel

(Indeholder: Gluten, Hvede)

85 g

Bulgur

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Gluten, Kamut, Khorasanhvede, Havre, Rug, Byg)

4 g

Souvlaki-krydderi

(Kan indeholde spor af: Æg, Fisk, Sennep, Sesam, Soja, Selleri, Krebsdyr, Mælk)

1 stk

Bredbladet persille

100 g

Romainesalat

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

50 g

Græsk ost

(Indeholder: Mælk)

1 g

Chiliflager

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

25 g

Tahini

(Indeholder: Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand til bulgur

¼ tsk

Salt til bulgur

2 spsk

Olie til marinade

1 spsk

Vand til sauce

½ tsk

Sukker til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

Energi (kJ)3078 kJ
Kalorier (kcal)736 kcal
Fedt39.8 g
Mættet fedt10 g
Kulhydrat69.1 g
Sukker8.9 g
Kostfibre14 g
Protein24.3 g
Salt4.9 g
Trans Fat0.2 g
Potassium386.3 mg
Calcium26.3 mg
Iron1.1 mg

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt bulgur, souvlaki-krydderi og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Hak persille fint.

Forbered grøntsager
2

Imens, skær roden af salat, skil bladene ad og hak groft.

Skær tomat i både.

Skær agurk i 1 cm tern.

Mariner græsk ost
3

Bland chiliflager, olivenolie og et nip salt og peber i en lille skål.

Smuldr græsk ost groft, og bland i chiliolien.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg falafel
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg falafel i 3-4 min på hver side, eller indtil gennemvarme, gyldne og sprøde.

TIP: Vend falafler ofte, så de ikke brænder på.

Lav  tahinidressing
5

Imens, bland tahini, yoghurt, vand, sukker, salt og et nip peber i en lille skål.

Server
6

Anret bulgur, falafel og grøntsager i dybe tallerkener.

Dryp falafel og bulgur med tahinidressing.

Top salat med marineret græsk ost.

Drys hele retten med persille.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image