Middelhavs-falafelbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Middelhavs-falafelbowl

med marineret græsk ost og tahini-yoghurtdressing

Forkæl dig selv med en frisk og forførende Middelhavsbowl. Vi koger souvlaki-krydret bulgur og gyldensteger imens falafler. Vi samler vores skønne bowl med bulgur, falafel, chiliolie-marineret græsk ost, salat og en virkelig lækker tahini-yoghurtdressing.

Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

240 g

Falafel

(Indeholder: Gluten, Hvede)

85 g

Bulgur

(Indeholder: Hvede, Gluten)

4 g

Souvlaki-krydderi

1 stk

Bredbladet persille

100 g

Romainesalat

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

50 g

Græsk ost

(Indeholder: Mælk)

1 g

Chiliflager

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

25 g

Tahini

(Indeholder: Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand til bulgur

¼ tsk

Salt til bulgur

2 spsk

Olie til salat

1 spsk

Vand til sauce

½ tsk

Sukker til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2964 kJ
Kalorier (kcal)708 kcal
Fedt37.8 g
Mættet fedt8.5 g
Kulhydrat62.2 g
Sukker7.2 g
Protein24 g
Salt4.6 g

Fremgangsmåde

1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt bulgur, souvlaki-krydderi og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Hak persille fint.

2

Imens, skær roden af salat, skil bladene ad og hak groft.

Skær tomat i både.

Skær agurk i 1 cm tern.

3

Bland chiliflager, olivenolie og et nip salt og peber i en lille skål.

Smuldr græsk salatost groft, og bland i chiliolien.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg falafel i 3-4 min på hver side, eller indtil gennemvarme, gyldne og sprøde.

TIP: Vend falafler ofte, så de ikke brænder på.

5

Imens, bland tahini, yoghurt, vand, sukker, salt og et nip peber i en lille skål.

6

Anret bulgur, falafel og grøntsager i dybe tallerkener.

Top salat med marineret græsk ost, og top falafel og bulgur med tahinidressing.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image