
Forkæl dig selv med en frisk og forførende Middelhavsbowl. Vi koger souvlaki-krydret bulgur og gyldensteger imens falafler. Vi samler vores skønne bowl med bulgur, falafel, chiliolie-marineret græsk ost, salat og en virkelig lækker tahini-yoghurtdressing.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
240 g
Falafel
(Indeholder: Gluten, Hvede)
85 g
Bulgur
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Gluten, Kamut, Khorasanhvede, Havre, Rug, Byg)
4 g
Souvlaki-krydderi
(Kan indeholde spor af: Æg, Fisk, Sennep, Sesam, Soja, Selleri, Krebsdyr, Mælk)
1 stk
Bredbladet persille
100 g
Romainesalat
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
50 g
Græsk ost
(Indeholder: Mælk)
1 g
Chiliflager
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
25 g
Tahini
(Indeholder: Sesam)
2.5 dl
Vand til bulgur
¼ tsk
Salt til bulgur
2 spsk
Olie til marinade
1 spsk
Vand til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
¼ tsk
Salt til sauce

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur, souvlaki-krydderi og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Hak persille fint.

Imens, skær roden af salat, skil bladene ad og hak groft.
Skær tomat i både.
Skær agurk i 1 cm tern.

Bland chiliflager, olivenolie og et nip salt og peber i en lille skål.
Smuldr græsk ost groft, og bland i chiliolien.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg falafel i 3-4 min på hver side, eller indtil gennemvarme, gyldne og sprøde.
TIP: Vend falafler ofte, så de ikke brænder på.

Imens, bland tahini, yoghurt, vand, sukker, salt og et nip peber i en lille skål.

Anret bulgur, falafel og grøntsager i dybe tallerkener.
Dryp falafel og bulgur med tahinidressing.
Top salat med marineret græsk ost.
Drys hele retten med persille.