Skip to main content
Middelhavsinspirerede plantefarsboller
Middelhavsinspirerede plantefarsboller

Middelhavsinspirerede plantefarsboller

med spinat-ostebrød og hjemmerørt tzatziki

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften drømmer vi os væk til Middelhavet. Vidunderlige plantefarsboller får den perfekte smag, når de krydres med vores egen krydderiblanding, Middelhavsdrøm. Vi serverer vores plantefarsboller med stegte grøntsager og et hjemmelavet spinat-ostebrød. Og så vi bikser selvfølgelig også en frisk tzatziki sammen.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Byg
Soja
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Hvidløgsfed

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

125 g

Cherrytomater

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Agurk

30 g

Spinat

150 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

180 g

Plantefars

(Indeholder: Gluten, Byg, Soja)

200 g

Græsk ost

(Indeholder: Mælk)

150 g

Grønne bønner

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Hvede, Byg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)

1 stk

Pizzadej

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til sauce

1

Æg til kødboller

¼ tsk

Salt til kødboller

¼ tsk

Salt til grøntsager

Næringsindhold

Energi (kJ)4584 kJ
Kalorier (kcal)1096 kcal
Fedt42.6 g
Mættet fedt20.1 g
Kulhydrat113.5 g
Sukker9 g
Kostfibre10.4 g
Protein61.7 g
Kolesterol0.1 mg
Salt7.2 g
Calcium12.8 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Lav tzatziki
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Tag pizzadej ud af køleskabet mindst 10 min før tilberedning.

Pres eller riv hvidløg fint.

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt.

Bland agurk, yoghurt, halvdelen af hvidløg, salt og et nip peber i en skål.

Strø bordpladen med hvedemel. Rul pizzadej ud med hænderne (eller en kagerulle) til en 1 cm tyk rektangel.

TIP: Hvis dejen er svær at rulle ud, så lad den hvile et par minutter og prøv igen.

Form plantefarsboller
2

Bland plantefars, Middelhavsdrøm, æg, panko, salt og et nip peber i en stor skål.

Form fars til plantefarsboller (4 pr. person), og fordel på en bageplade med bagepapir.

TIP: Farsen vil være temmelig våd, så vær forsigtig, når du former dem.

Forbered råvarer
3

Skyl spinat, og hak groft. 

Smuldr salatost.

TIP: Sørg for at tørre spinaten ordentligt, så den ikke frigør vand, når den bages.

Bag spinat-ostebrød
4

Del pizzadej i to. 

Top med salatost og spinat i den ene side, og fold den anden side henover.

Overfør til en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med sesamfrø og et nip salt.

Bag plantefarsboller og spinat-ostebrød i ovnen i 12-13 min, eller indtil brødet er gyldent og plantefarsbollerne er gennemtilberedte.

Steg grøntsager
5

Imens, skær ender af grønne bønner.

Halver cherrytomater. 

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg grønne bønner og cherrytomater i 2-3 min, eller indtil bløde. Tilsæt resterende hvidløg, og steg videre 1 min.

Krydr med salt og et nip peber.

Server
6

Anret plantefarsboller og grøntsager på tallerkener.

Skær spinat-ostebrød i trekanter (2 pr. person).

Server med tzatziki.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image