
Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften drømmer vi os væk til Middelhavet. Vidunderlige plantefarsboller får den perfekte smag, når de krydres med vores egen krydderiblanding, Middelhavsdrøm. Vi serverer vores plantefarsboller med stegte grøntsager og et hjemmelavet spinat-ostebrød. Og så vi bikser selvfølgelig også en frisk tzatziki sammen.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
2 stk
Hvidløgsfed
25 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
125 g
Cherrytomater
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Agurk
30 g
Spinat
150 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
180 g
Plantefars
(Indeholder: Gluten, Byg, Soja)
150 g
Græsk ost
(Indeholder: Mælk)
150 g
Grønne bønner
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Hvede, Byg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
1 stk
Pizzadej
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam)
¼ tsk
Salt til sauce
1 stk
Æg til kødboller
¼ tsk
Salt til kødboller
¼ tsk
Salt til grøntsager

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Strø bordpladen med hvedemel, rul pizzadej ud med hænderne, og lad hvile i 3 min.
Pres eller riv hvidløg fint.
Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt.
Bland agurk, yoghurt, halvdelen af hvidløg, salt og et nip peber i en skål.
TIP: Tag pizzadejen ud af køleskabet mindst 10 min før tilberedning. Det gør den lettere at rulle ud.

Bland plantefars, Middelhavsdrøm, æg, panko, salt og et nip peber i en stor skål.
Form fars til plantefarsboller (4 pr. person), og fordel på en bageplade med bagepapir.
TIP: Farsen vil være temmelig våd, så vær forsigtig, når du former dem.

Skyl spinat, og hak groft.
Smuldr græsk salatost.
TIP: Sørg for at tørre spinaten ordentligt, så den ikke frigør vand, når den bages.

Rul pizzadej ud indtil den er 25 cm i diameter, og overfør til en anden bageplade med bagepapir.
Top med salatost og spinat i den ene side, og fold den anden side henover. Dryp med en smule olivenolie, og drys med sesamfrø og et nip salt.
Bag plantefarsboller og spinat-ostebrød i ovnen i 12-13 min, eller indtil brød er gyldent og plantefarsboller er gennemtilberedte.

Imens, skær ender af grønne bønner.
Halver cherrytomater.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg grønne bønner og cherrytomater i 2-3 min, indtil bløde. Tilsæt resterende hvidløg, og steg videre 1 min. Krydr med salt og et nip peber.

Anret plantefarsboller og grøntsager på tallerkener.
Skær spinat-ostebrød i trekanter (2 pr. person).
Server med tzatziki.