Skip to main content
Mexicansk vegetarpasta

Mexicansk vegetarpasta

med mornaysauce og gulerod-koriandersalat

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Gluten
Byg
Soja
Hvede
Æg
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Lime

195 g

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

2 stk

Gulerod

100 g

Mornaysauce

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Koriander

180 g

Plantefars

(Indeholder: Gluten, Byg, Soja)

1 stk

Hvidløgsfed

180 g

Pasta

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)

40 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

5 g

Tex-Mex

8 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

1 stk

Løg

1 stk

Jalapeno

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 dl

Gemt pastavand

1 spsk

Olie til stegning

½ tsk

Sukker til vegetarisk protein

½ tsk

Salt til vegetarprotein

½ dl

Vand til sauce

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3464 kJ
Kalorier (kcal)828 kcal
Fedt29 g
Mættet fedt9.4 g
Kulhydrat96.7 g
Sukker20.4 g
Kostfibre16.9 g
Protein39.7 g
Salt5.9 g
Potassium101.6 mg
Calcium10.4 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog pasta i 7-8 min, eller indtil ‘al dente'.

Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.

Vend eventuelt pasta med en smule olivenolie.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadigvæk har en smule bid.

Steg løg
2

Imens, hak løg og hvidløg fint.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde.

Steg plantefars
3

Tilsæt plantefars, hvidløg, Ay Cajun-ba, Tex-Mex, sukker og salt, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.

Bag pasta
4

Tilsæt hakkede tomater og pastavand, og lad simre i 2-3 min.

Tilsæt pasta, og vend sammen.

Bland mornaysauce og vand i en lille skål.

Overfør pasta til et ildfast fad, og top med mornaysauce og finrevet ost.

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil osten er smeltet og saucen bobler.

Lav gulerod-koriandersalat
5

Imens, skær jalapeno i tynde skiver.

Hak koriander groft.

Skær lime i både.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og skær det sidste stykke i 1 cm tern.

Bland gulerod, koriander, olivenolie, salt og et skvæt limesaft i en mellemstor skål.

Server
6

Anret pasta og salat i dybe tallerkener.

Drys med jalapeno.

Server med resterende limebåde.

TIP: Spring jalapenoen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.