HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexicansk Kidneybønnebowl
topBanner
Mexicansk kidneybønnebowl

Mexicansk kidneybønnebowl

med hvidløgsris og chilistegte peanuts

I aften laver vi en vidunderlig mexicansk kidneybønnebowl med masser af spændende ingredienser. Vi starter med at koge ris sammen med hvidløg. Mens risen koger, laver vi en crunchy peanutsalsa med chili og sesamfrø, og så steger vi kidneybønner sammen med rødløg og Tex-Mex krydderier, og laver pico de gallo. Derefter bygger vi bowlen med ris, bønner, pico de gallo, peanutsalsa og avocado, og topper med limeyoghurt og koriander.

Tags:VegetariskStærkKlimavenlig
Allergener:JordnødderSesamMælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

1 stk

Tomat

1 stk

Rødløg

1 stk

Lime

1 pose

Koriander

1 stk

Avocado

20 g

Saltede peanuts

(IndeholderJordnødderKan indeholdeSesam, Nødder)

1 pakke

Kidneybønner

1 g

Chiliflager

10 g

Sesamfrø

(IndeholderSesamKan indeholdeNødder, Jordnødder)

5 g

Tex-Mex

½ dåse

Tomatpuré

75 g

Yoghurt

(IndeholderMælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

1 tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

1 dl

Vand (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

½ tsk

Sukker (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)872 kcal
Energi (kJ)3649 kJ
Fedt42.45 g
Mættet fedt9.4 g
Kulhydrat83.9 g
Sukker16 g
Protein23.97 g
Salt3.7 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme. Svits halvdelen af hvidløg i 30 sek. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Hak tomat og rødløg fint. Skær lime i både. Hak halvdelen af koriander fint. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver. Hak peanuts groft. Skyl kidneybønner under koldt vand i en si.

3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor stegepande på middelhøj varme. Rist peanuts i 2-3 min. Tilsæt resterende hvidløg og et nip chiliflager, og steg videre i 1 min. Tag panden af varmen, og tilsæt sesamfrø. Tilsæt limesaft [1 spsk | 2 spsk] og sukker [1 tsk | 2 tsk], og rør rundt. Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en lille skål. TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

4

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg halvdelen af rødløg, Tex-Mex og et nip salt i 1-2 min, eller indtil bløde. Tilsæt kidneybønner og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og steg videre i 1-2 min. Tilsæt resterende chiliflager, vand [1 dl | 2 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og sukker [1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

5

Bland tomat, resterende rødløg, et stort skvæt limesaft, hakket koriander og et nip salt og peber i en mellemstor skål. Bland yoghurt, et stort skvæt limesaft og et nip salt i en lille skål.

6

Anret ris i dybe tallerkener. Top med kidneybønner, pico de gallo og avocado. Krydr avocado med et nip salt. Dryp med limeyoghurt. Drys med peanutsalsa og resterende koriander.