Skip to main content
Lun kyllingesalat

Lun kyllingesalat

med sprøde hvidløgscroutoner og spejlæg (OBS! Æg medfølger ikke)

Denne fyldige salat byder på saftig kylling på en seng af sprød salat toppet med spejlæg, knasende hvidløgscroutoner og revet ost. Salaten bliver blandet med en skarp sennepsdressing med mayonnaise, til at binde det hele sammen med.

Tags:
Hurtig
Max 50g kulhydrater
Comfort Food
Allergener:
Hvede
Gluten
Æg
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Baguette

(Indeholder: Hvede, Gluten)

1 stk

Tomat

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 stk

Hvidløgsfed

15 g

Sennep

(Indeholder: Sennep)

60 g

Blandet salat

280 g

Kyllingebryst

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Æg, Mælk)

3 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til brød

¼ tsk

Salt til kød

2 stk

Æg til stegning

1 spsk

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2985 kJ
Kalorier (kcal)713 kcal
Fedt36.1 g
Mættet fedt6.9 g
Kulhydrat46.2 g
Sukker12.3 g
Kostfibre7.7 g
Protein51.1 g
Kolesterol0.2 mg
Salt3.3 g
Trans Fat0.1 g
Potassium123 mg
Calcium5.5 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Pres eller hak hvidløg fint.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Hak tomat groft.

Skyl salat.

Skær brød i små stykker.

Bag hvidløgscroutoner
2

Fordel brød på en bageplade med bagepapir.

Tilsæt olivenolie, hvidløg og et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil gyldne og sprøde.

Steg kylling
3

Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.

Steg kylling med salt i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.

Overfør til en tallerken.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Spejl æg
4

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Spejl æg i 4-6 min, eller indtil æggehviden er fast og blommen stadig er mest flydende.

Krydr med et nip salt og peber.

Bland salat
5

Imens, bland sennep, mayonnaise, vand, halvdelen af finrevet ost og et nip salt og peber i en stor skål.

Vend salat, gulerod og tomat i skålen.

Skær kylling i skiver.

TIP: Bland salat lige inden servering.

Server
6

Anret salat i dybe tallerkener.

Top med hvidløgscroutoner, kylling og spejlæg.

Drys med resterende finrevet ost.