HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLun Kyllingesalat
topBanner
Lun kyllingesalat

Lun kyllingesalat

med sprøde hvidløgscroutoner og spejlæg (OBS! Æg medfølger ikke)

Denne fyldige salat byder på saftig kylling på en seng af sprød salat toppet med spejlæg og knasende hvidløgscroutoner. Serveres med en skarp sennepsdressing til at binde det hele sammen med.

Tags:ProteinrigCarb Smart
Allergener:glutensennepægmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Stenovnsbagt baguette

(Indeholdergluten)

12 g

Grov sennep

(Indeholdersennep)

50 g

Mayonnaise

(Indeholdersennep, æg)

280 g

Kyllingebrystfilet

1 stk

Hvidløgsfed

20 g

Finrevet ost

(Indeholderæg, mælk)

3 stk

Gulerod

60 g

Blandet salat

1 stk

Tomat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 stk

Æg* (trin 4)

1 spsk

Vand* (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2724.2864 kJ
Kalorier (kcal)651.1201 kcal
Fedt29.196 g
Mættet fedt5.3 g
Kulhydrat45.8636 g
Sukker15.8 g
Protein50.488 g
Salt1.9 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Pres eller hak hvidløg fint. Skræl gulerod til lange, tynde bånd. Skær tomat i 2 cm tern. Skær brød i små stykker. Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst (på et andet skærebræt), og skær igennem med en skarp kniv.

2

Fordel brød på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Vend med hvidløg, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil gyldne og sprøde.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 3-4 min på hver side. Krydr med et nip salt* og peber*, og stil til side på en tallerken. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Spejl æg* [2 stk | 4 stk] i 4-6 min, eller indtil æggehviden er fast og blommen stadig er mest flydende, og krydr med et nip salt* og peber*.

5

Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Skær kylling i skiver. Bland sennep, mayonnaise, vand* [1 spsk I 2 spsk], halvdelen af finrevet ost og en smule olivenolie* i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Vend salat, gulerod og tomat i skålen.

6

Anret salat, hvidløgscroutoner og kylling i dybe tallerkener. Top med spejlæg. Drys med resterende finrevet ost.