topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Laksefrikadeller

Laksefrikadeller

med mangosalsa & jasminris

I aften skal vi have laksefrikadeller! Laksefrikadellerne får masser af smag fra et væld af lækre ingredienser, skalotteløg, lime, mayonnaise og frisk koriander. Vi laver også en delikat mangosalsa med peberfrugt og koriander, som har en perfekt balance af sødt og salt. På kun en halvtime har du fantastisk aftensmad klar!

Allergener:
Fisk
Gluten
Hvede
Æg
Sennep
Soja
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pose

Koriander

1 stk

Skalotteløg

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

150 g

Jasminris

2 stk

Tomat

½ stk

Mango

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

20 g

Asiatisk dressing

(Indeholder Soja, Gluten, Hvede, Sesam)

1 stk

Lime, økologisk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)785 kcal
Energi (kJ)3283 kJ
Fedt40.17 g
Mættet fedt5.4 g
Kulhydrat73.57 g
Sukker3 g
Protein32.65 g
Salt1 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring en gryde med vand* (se ingrediensliste) i kog. Tilsæt ris og et nip salt*, og kog på lav varme under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

Hak laksekød
2

Riv limeskal [½ stk, 2 pers.], og skær lime i både. Hak koriander og skalotteløg fint. Dup laks tør med køkkenrulle, fjern skind, og hak fint på et andet skærebræt. TIP: Jo finere, jo bedre - dette vil binde kødet bedre sammen med resten af ingredienserne.

Form frikadeller
3

Bland laks, panko, limeskal, skalotteløg, et skvæt limesaft, halvdelen af mayonnaise og halvdelen af koriander i en stor skål. Krydr med salt* og peber*, og rør rundt. Form fars til frikadeller (2 stk pr. person). TIP: Lav dem ikke for tynde, så vil farsen ikke holde sammen.

Steg laksefrikadeller
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middel varme. Steg laksefrikadeller i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. VIGTIGT: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav mangosalsa
5

Skær peberfrugt i 1 cm tern. Skræl mango [½ stk, 2 pers.], og skær i 1 cm tern. Bland peberfrugt, mango og resterende koriander i en skål. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med salt* og peber*. Bland resterende mayonnaise og asiatisk dressing i en skål.

Server
6

Anret ris og laksefrikadeller på tallerkener. Top med mangosalsa. Server med asiatisk mayo og limebåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image