
Laksefrikadeller
med mangosalsa & jasminris
I aften skal vi have laksefrikadeller! Laksefrikadellerne får masser af smag fra et væld af lækre ingredienser, skalotteløg, lime, mayonnaise og frisk koriander. Vi laver også en delikat mangosalsa med peberfrugt og koriander, som har en perfekt balance af sødt og salt. På kun en halvtime har du fantastisk aftensmad klar!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 pose
Koriander
1 stk
Skalotteløg
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
150 g
Jasminris
2 stk
Tomat
½ stk
Mango
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
20 g
Asiatisk dressing
(Indeholder Soja, Gluten, Hvede, Sesam)
1 stk
Lime, økologisk
Ikke inkluderet i din måltidskasse
3 dl
Vand
Fremgangsmåde
Bring en gryde med vand* (se ingrediensliste) i kog. Tilsæt ris og et nip salt*, og kog på lav varme under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Riv limeskal [½ stk, 2 pers.], og skær lime i både. Hak koriander og skalotteløg fint. Dup laks tør med køkkenrulle, fjern skind, og hak fint på et andet skærebræt. TIP: Jo finere, jo bedre - dette vil binde kødet bedre sammen med resten af ingredienserne.
Bland laks, panko, limeskal, skalotteløg, et skvæt limesaft, halvdelen af mayonnaise og halvdelen af koriander i en stor skål. Krydr med salt* og peber*, og rør rundt. Form fars til frikadeller (2 stk pr. person). TIP: Lav dem ikke for tynde, så vil farsen ikke holde sammen.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middel varme. Steg laksefrikadeller i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. VIGTIGT: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Skær peberfrugt i 1 cm tern. Skræl mango [½ stk, 2 pers.], og skær i 1 cm tern. Bland peberfrugt, mango og resterende koriander i en skål. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med salt* og peber*. Bland resterende mayonnaise og asiatisk dressing i en skål.
Anret ris og laksefrikadeller på tallerkener. Top med mangosalsa. Server med asiatisk mayo og limebåde.