Skip to main content
Kyllingebryst

Kyllingebryst

med cremet pebersauce & ovnbagte grøntsager

4.2
(1,6 t)

Indånd de rige aromaer fra denne klassiker, der har fået en eksotisk ansigtsløftning. Den brunede kylling kommer på en seng af vidunderligt smukke, vilde basmatiris, der får dit kulinariske hjerte til at smelte.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Rød peberfrugt

125 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Gulerod

4 g

Kyllingebouillon

100 g

Vilde basmatiris

1 stk

Zucchini

280 g

Kyllingebryst

½ stk

Rødløg

1 pose

Purløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand

efter behov

Smør

Næringsindhold

Kalorier (kcal)151.2 kcal
Energi (kJ)632.6 kJ
Fedt1.5 g
Mættet fedt0.4 g
Protein33.6 g
Salt0.2 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Bring vand*, ris og et nip salt* i kog i en gryde. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 10 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile under låg i 12 min, eller indtil vandet* er absorberet.

Forbered grøntsager
2

Skær zucchini i halve skiver. Skær rødløg [½ stk, 2 pers.] i både. Skær gulerod (uskrællet) i stave. Skær peberfrugt i strimler.  Hak purløg fint.

Bag grøntsager
3

Fordel zucchini, rødløg, gulerod og peberfrugt på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.

Steg kylling
4

Smelt en stor klat smør* med en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg kylling i 5-6 min på hver side. Krydr med salt* og peber*. Stil til side på en tallerken.

Lav pebersauce
5

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middellav varme. Tilsæt madlavningsfløde og kyllingebouillon. Krydr med friskkværnet peber*. Lad simre i 3-4 min. Tilsæt purløg og et nip salt*. 

Server
6

Anret ris, ovnbagte grøntsager og kylling på tallerkener. Top med pebersauce.