topBanner
Krydrede linser

Krydrede linser

med kokosris & ananassalsa

Op med en hånd, hvis du kan lide caribisk mad! Denne opskrift er en favorit i gentagelse og byder på linse sauce krydret med varme smag, lækker kokosris og salsa på tomat og agurk, der har fået kant med forfriskende mynte. En varmende middagsret, der er perfekt til at nyde en kold aften.

Tags:Vegetarisk
Allergener:sellerimælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamad

1 dåse

Tomatpuré

100 ml

Kokosmælk

150 g

Basmatiris

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Gulerod

1 stk

Grøn tomat

50 g

Ananas

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 stk

Rød peberfrugt

1 pose

Mynte

1 pakke

Linser

Ikke inkluderet i din måltidskasse

spsk

Smør* (trin 4)

(Indeholdermælk)

1.5 dl

Vand* (trin 1)

1 dl

Vand* (trin 4)

¼ tsk

Salt* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2662 kJ
Kalorier (kcal)636 kcal
Fedt11 g
Mættet fedt8 g
Kulhydrat100 g
Sukker20 g
Protein26 g
Salt3 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Gryde
Stegepande
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bring kokosmælk [1/2 pakke, 2P], vand* [1,5 dl | 3 dl] og et nip salt* i kog i en gryde. Tilsæt ris, sænk til lav varme, og kog under låg i 15 min. Tag gryden af varmen, lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Skær peberfrugt i 1 cm tern. Fjern skræl fra ananas, og skær i tern. Pres eller hak hvidløg fint. Hak tomat fint. Hak mynteblade fint (gem et par blade til anretning). Riv gulerod (uskrællet) groft. Skyl linser under koldt vand* i en si.

3

Opvarm en stegepande på høj varme. Steg ananas i 2-3 min, og overfør til en skål.

4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg peberfrugt og gulerod i 4-5 min. Tilsæt en klat smør*, hvidløg, Panamad og tomatpuré, og steg i 2 min. Tilsæt linser, vand* [1 dl | 2 dl] og grøntsagsbouillon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*.

5

Vend tomat og mynte i skålen med ananas, og krydr med et nip salt* og peber*.

6

Anret kokosris i dybe tallerkener. Top med linser, ananassalsa og mynteblade.