Op med en hånd, hvis du kan lide caribisk mad! Denne opskrift er en favorit i gentagelse og byder på linse sauce krydret med varme smag, lækker kokosris og salsa på tomat og agurk, der har fået kant med forfriskende mynte. En varmende middagsret, der er perfekt til at nyde en kold aften.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholderselleri)1 stk
Rød peberfrugt
150 g
Basmatiris
50 g
Ananas
1 pakke
Grønne linser
4 g
Panamad
1 pose
Mynte
2 stk
Hvidløgsfed
1 dåse
Tomatpuré
1 stk
Gulerod
100 ml
Kokosmælk
1 stk
Grøn tomat
1 dl
Vand* (trin 4)
1.5 dl
Vand* (trin 1)
¼ tsk
Salt* (trin 1)
efter behov
Smør* (trin 4)
Bring kokosmælk [1/2 pakke, 2P], vand* [1,5 dl | 3 dl] og et nip salt* i kog i en gryde. Tilsæt ris, sænk til lav varme, og kog under låg i 15 min. Tag gryden af varmen, lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skær peberfrugt i 1 cm tern. Fjern skræl fra ananas, og skær i tern. Pres eller hak hvidløg fint. Hak tomat fint. Hak mynteblade fint (gem et par blade til anretning). Riv gulerod (uskrællet) groft. Skyl linser under koldt vand* i en si.
Opvarm en stegepande på høj varme. Steg ananas i 2-3 min, og overfør til en skål.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg peberfrugt og gulerod i 4-5 min. Tilsæt en klat smør*, hvidløg, Panamad og tomatpuré, og steg i 2 min. Tilsæt linser, vand* [1 dl | 2 dl] og grøntsagsbouillon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*.
Vend tomat og mynte i skålen med ananas, og krydr med et nip salt* og peber*.
Anret kokosris i dybe tallerkener. Top med linser, ananassalsa og mynteblade.