HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrydrede Linser
topBanner
Krydrede linser

Krydrede linser

med kokosris & ananassalsa

Op med en hånd, hvis du kan lide caribisk mad! Denne opskrift er en favorit i gentagelse og byder på linse sauce krydret med varme smag, lækker kokosris og salsa på tomat og agurk, der har fået kant med forfriskende mynte. En varmende middagsret, der er perfekt til at nyde en kold aften.

Tags:VegetariskLet at lave
Allergener:selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 stk

Rød peberfrugt

150 g

Basmatiris

50 g

Ananas

1 pakke

Grønne linser

4 g

Panamad

1 pose

Mynte

2 stk

Hvidløgsfed

1 dåse

Tomatpuré

1 stk

Gulerod

100 ml

Kokosmælk

1 stk

Grøn tomat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 dl

Vand (trin 4)

1.5 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

efter behov

Smør (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)640 kcal
Energi (kJ)2677 kJ
Fedt11.63 g
Mættet fedt8.5 g
Kulhydrat101.31 g
Sukker21.2 g
Protein26.23 g
Salt2.7 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Rivejern
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring kokosmælk [1/2 pakke, 2P], vand* [1,5 dl | 3 dl] og et nip salt* i kog i en gryde. Tilsæt ris, sænk til lav varme, og kog under låg i 15 min. Tag gryden af varmen, lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Skær peberfrugt i 1 cm tern. Fjern skræl fra ananas, og skær i tern. Pres eller hak hvidløg fint. Hak tomat fint. Hak mynteblade fint (gem et par blade til anretning). Riv gulerod (uskrællet) groft. Skyl linser under koldt vand* i en si.

3

Opvarm en stegepande på høj varme. Steg ananas i 2-3 min, og overfør til en skål.

4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg peberfrugt og gulerod i 4-5 min. Tilsæt en klat smør*, hvidløg, Panamad og tomatpuré, og steg i 2 min. Tilsæt linser, vand* [1 dl | 2 dl] og grøntsagsbouillon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*.

5

Vend tomat og mynte i skålen med ananas, og krydr med et nip salt* og peber*.

6

Anret kokosris i dybe tallerkener. Top med linser, ananassalsa og mynteblade.