Op med en hånd, hvis du kan lide caribisk mad! Denne opskrift er en favorit i gentagelse og byder på linse sauce krydret med varme smag, lækker kokosris og salsa på tomat og agurk, der har fået kant med forfriskende mynte. En varmende middagsret, der er perfekt til at nyde en kold aften.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Grønne linser
1 stk
Gulerod
4 g
Panamad
1 stk
Grøn tomat
½ stk
Zucchini
4 g
Grøntsagsbouillon
100 g
Basmatiris
50 g
Ananas
1 dåse
Tomatpuré
2 stk
Hvidløgsfed
100 ml
Kokosmælk
½ pose
Mynte
efter behov
Smør
1 dl
Vand
Bring kokosmælk [½ pakke, 2 pers.], vand* (se ingrediensliste) og et nip salt* i kog i en gryde. Tilsæt ris, rør rundt, og kog på lav varme under låg i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skær peberfrugt i 1 cm tern. Fjern skræl fra ananas, og skær i tern. Pres eller hak hvidløg fint. Hak tomat fint. Hak mynteblade fint (gem et par blade til anretning). Riv gulerod (uskrællet) groft. Skyl linser under koldt vand* i en si.
Opvarm en stegepande på høj varme. Steg ananas i 2-3 min. Overfør til en skål.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg peberfrugt og gulerod i 4-5 min. Tilsæt en klat smør*, hvidløg, Panamad og tomatpuré, og lad simre i 2 min. Tilsæt linser, vand* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] og grøntsagsbouillon, og lad simre i 2-3 min. Krydr med salt* og peber*.
Vend tomat og mynte i skålen med ananas, og krydr med salt* og peber*.
Anret kokosris i dybe tallerkener. Top med linser, ananassalsa og mynteblade.