topBanner
Kødboller i peanutbuttersauce

Kødboller i peanutbuttersauce

med peberfrugt & gulerod

Kødboller i peanutbuttersauce er en utrolig spændende kombination, som du bare skal prøve! Børnene vil være lige så begejstrede som dig! Det asiatiske twist kan især fornemmes på de stegte grøntsager, kraftfuld smag i form af lime og frisk koriander. Retten toppes med hakkede peanuts for ekstra knas, og sammen med risen har du en vinder, som du helt sikkert vil tilføje dit repertoire!

Allergener:jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Basmatiris

1 stk

Hakket oksekød

1 stk

Løg

1 stk

Rød peberfrugt

1 stk

Gulerod

250 ml

Kokosmælk

25 g

Peanutbutter

(Indeholderjordnødder)

1 stk

Lime

1 pose

Koriander

Ikke inkluderet i din måltidskasse

300 ml

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3473 kJ
Kalorier (kcal)830 kcal
Fedt48 g
Mættet fedt28 g
Kulhydrat58 g
Sukker14 g
Protein39 g
Salt2 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bring en gryde med letsaltet vand* og ris i kog. Sænk til middel varme, og kog ris i 8-10 min uden låg.Tag gryden af varmen, og lad risene hvile i 10 min under låg.

2

Bland hakket oksekød, et nip salt og peber. Form fars til kødboller (6 pr. person).Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme.Steg kødboller i 5-6 min, og stil til side på en tallerken.

3

Skær løg og peberfrugt i tynde skiver.Riv gulerod (uskrællet).

4

Opvarm en smule olivenolie og en klat smør i samme stegepande ved middelhøj varme.Steg løg i 5-6 min. Tilsæt peberfrugt og gulerod, og steg videre i 3-4 min.Tilsæt kødboller, kokosmælk og peanutbutter, og lad det hele simre i 2-3 min.

5

Skær lime i både. Hak peanuts og koriander groft.Smag saucen til med limesaft, salt og peber.

6

Anret ris, kødboller, grøntsager og sauce i dybe tallerkener, og top med peanuts og koriander.Server med limebåde.