HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKødboller I Peanutbuttersauce
topBanner
Kødboller i peanutbuttersauce

Kødboller i peanutbuttersauce

med peberfrugt & gulerod

Børnevenlig

Kødboller i peanutbuttersauce er en utrolig spændende kombination, som du bare skal prøve! Børnene vil være lige så begejstrede som dig! Det asiatiske twist kan især fornemmes på de stegte grøntsager, kraftfuld smag i form af lime og frisk koriander. Retten toppes med hakkede peanuts for ekstra knas, og sammen med risen har du en vinder, som du helt sikkert vil tilføje dit repertoire!

Allergener:jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Basmatiris

1 stk

Hakket oksekød

20 g

Løg

25 g

Rød peberfrugt

3 dl

Gulerod

Kokosmælk

Lime

Koriander

Peanuts

(Indeholderjordnødder)

Peanutbutter

(Indeholderjordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)1532.8083 kJ
Kalorier (kcal)366.35 kcal
Fedt23.6825 g
Mættet fedt6.8 g
Kulhydrat8.7275 g
Sukker2.1 g
Protein31.295 g
Salt2.1 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en gryde med letsaltet vand* og ris i kog. Sænk til middel varme, og kog ris i 8-10 min uden låg. Tag gryden af varmen, og lad risene hvile i 10 min under låg.

2

Bland hakket oksekød, et nip salt* og peber*. Form fars til kødboller (6 pr. person). Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg kødboller i 5-6 min, og stil til side på en tallerken.

3

Skær løg og peberfrugt i tynde skiver. Riv gulerod (uskrællet).

4

Opvarm en smule olivenolie* og en klat smør* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg løg i 5-6 min. Tilsæt peberfrugt og gulerod, og steg videre i 3-4 min. Tilsæt kødboller, kokosmælk og peanutbutter, og lad det hele simre i 2-3 min.

5

Skær lime i både. Hak peanuts og koriander groft. Smag saucen til med limesaft, salt* og peber*.

6

Anret ris, kødboller, grøntsager og sauce i dybe tallerkener, og top med peanuts og koriander. Server med limebåde.