Skip to main content
Klassisk svine- og kalvekødslasagne
Klassisk svine- og kalvekødslasagne

Klassisk svine- og kalvekødslasagne

med mornaysauce og finrevet ost

Familieklassikeren over dem alle er nu på menuen! Vi bygger lasagnen med lasagneplader, kødsauce med hakket svine- og kalvekød og hjemmelavet mornaysauce. Mens lasagnen gratineres med ost på toppen og bliver smukt gylden, laver vi en simpel salat med spinat og solsikkekerner.

Allergener:
Selleri
Sennep
Mælk
Æg
Gluten
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid45 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Gulerod

1 stk

Løg

250 g

Hakket svine-/kalvekød

4 g

Hello Sunrise

(Indeholder: Selleri, Sennep)

195 g

Hakkede tomater

2 stk

Hvidløgsfed

100 g

Mornaysauce

(Indeholder: Mælk)

200 g

Friske Lasagneplader

(Indeholder: Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

30 g

Spinat

20 g

Solsikkekerner

(Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

2 dl

Vand til sauce

1 spsk

Ketchup til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

1 dl

Mælk til bechamel

½ tsk

Salt til bechamel

¼ tsk

Salt til salat

½ spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3539 kJ
Kalorier (kcal)846 kcal
Fedt39.4 g
Mættet fedt13.6 g
Kulhydrat76.6 g
Sukker14.6 g
Kostfibre7.1 g
Protein46.8 g
Salt6.6 g
Potassium167.1 mg
Calcium22.4 mg
Iron0.5 mg

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Hak løg fint.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Steg kød
2

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket svine-/kalvekød, løg, gulerod og salt i 4-5 min, eller indtil brunet.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt. 

Lav kødsauce
3

Tilsæt Hello Sunrise, hakkede tomater, vand, ketchup, salt og et stort nip peber, og steg videre i 1 min.

Tag panden af varmen.

Bland mornaysauce
4

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Pisk hvidløg, mælk, mornaysauce, salt og et stort nip peber sammen i en mellemstor skål.

Lav lasagne
5

Fordel halvdelen af kødsauce i et ildfast fad. Top med lasagneplader. Fordel halvdelen af mornaysauce ovenpå. Top med lasagneplader. Fortsæt med et lag kødsauce, lasagneplader og mornaysauce. Top med finrevet ost.

Dæk til med sølvpapir, og bag i ovnen i 20-30 min. Fjern sølvpapir i de sidste 10 min, så osten bliver gylden.

Imens, skyl spinat.

Bland spinat, solsikkekerner, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

Server
6

Lad lasagne køle lidt af inden servering.

Anret lasagne og salat på tallerkener.