Den klassiske bacon-porretærte har fundet vej til vores køkkener her i HelloFresh, og vi glæder os til, at du også skal smage den! Vi har gjort det let for dig med vores færdigelavede tærtedej, som her fyldes med en cremet porresauce og toppes med sprød bacon og revet gouda. Nyd din duftende, lune tærte med en frisk gulerodssalat tilsmagt med sennep og olivenolie.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Tærtedej
140 g
Bacon, tern
1 stk
Porre
150 ml
Madlavningsfløde
50 g
Revet gouda
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
60 g
Blandet salat
4 g
Kyllingebouillon
20 g
Solsikkekerner
15 g
Sennep
1 stk
Gulerod
1 dl
Vand til sauce
½ tsk
Salt til sauce
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Tag tærtedej ud af køleskabet 30 min før tilberedning.
Rul tærtedej med bagepapiret ud på en bageplade, og prik huller i dejen med en gaffel.
Fold dejen 2 cm ind over sig selv hele vejen rundt, så der dannes en skorpe, og forbag i 5-6 min.
TIP: Forbag tærtedejen, så den færdige tærtebund holder sig sprød og lækker.
Imens, hak løg og hvidløg fint.
Rens porre, og skær i tynde, halve skiver.
Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg, hvidløg og porre i 4-5 min, eller indtil bløde.
Tilsæt madlavningsfløde, kyllingebouillon, vand, salt og et nip peber, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet.
Overfør porresauce til tærtedej, og drys med bacon og gouda.
Bag tærte i ovnen i 15-20 min, eller indtil gyldenbrun og osten er smeltet.
Imens, skyl blandet salat.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Bland blandet salat, gulerod, solsikkekerner, sennep, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.
Skær tærte i stykker, og anret på tallerkener.
Server med salat.