Skip to main content
Klassisk bacon-porretærte
Klassisk bacon-porretærte

Klassisk bacon-porretærte

med goudaost og blandet salat

Den klassiske bacon-porretærte har fundet vej til vores køkkener her i HelloFresh, og vi glæder os til, at du også skal smage den! Vi har gjort det let for dig med vores færdigelavede tærtedej, som her fyldes med en cremet porresauce og toppes med sprød bacon og revet gouda. Nyd din duftende, lune tærte med en frisk gulerodssalat tilsmagt med sennep og olivenolie.

Allergener:
Hvede
Egg
Gluten
Milk
Senf

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Tærtedej

140 g

Bacon, tern

1 stk

Porre

150 ml

Madlavningsfløde

50 g

Revet gouda

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

60 g

Blandet salat

4 g

Kyllingebouillon

20 g

Solsikkekerner

15 g

Sennep

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 dl

Vand til sauce

½ tsk

Salt til sauce

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)5241 kJ
Kalorier (kcal)1253 kcal
Fedt94 g
Mættet fedt29.3 g
Kulhydrat67.7 g
Sukker14.7 g
Kostfibre6.2 g
Protein34.2 g
Salt6.4 g
Potassium57.6 mg
Calcium9.2 mg
Iron0.6 mg

Fremgangsmåde

Forbered tærtedej
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Tag tærtedej ud af køleskabet 30 min før tilberedning.

Rul tærtedej med bagepapiret ud på en bageplade, og prik huller i dejen med en gaffel.

Fold dejen 2 cm ind over sig selv hele vejen rundt, så der dannes en skorpe, og forbag i 5-6 min.

TIP: Forbag tærtedejen, så den færdige tærtebund holder sig sprød og lækker.

Forbered grøntsager
2

Imens, hak løg og hvidløg fint.

Rens porre, og skær i tynde, halve skiver.

Lav tærtefyld
3

Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme. 

Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg løg, hvidløg og porre i 4-5 min, eller indtil bløde.

Tilsæt madlavningsfløde, kyllingebouillon, vand, salt og et nip peber, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet.

Bag tærte
4

Overfør porresauce til tærtedej, og drys med bacon og gouda.

Bag tærte i ovnen i 15-20 min, eller indtil gyldenbrun og osten er smeltet.

Lav salat
5

Imens, skyl blandet salat.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Bland blandet salat, gulerod, solsikkekerner, sennep, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

Server
6

Skær tærte i stykker, og anret på tallerkener.

Server med salat.