Skip to main content
Kikærtesalat
Kikærtesalat

Kikærtesalat

med salatost, hummus & cherrytomater

4.1
(192)

Sprød kikærtesalat med ristede kikærter som får smag af den egyptiske krydderiblanding dukkah. Salaten serveres med græsk salatsost, cremet hummus, solsikkekerner og cherrytomater.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Sennep
Sesam
Hvede
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

7.5 g

Dukkah-Godt

(Indeholder: Sennep, Sesam)

75 g

Græsk salatost

½ stk

Agurk

125 g

Cherrytomater

1 pakke

Kikærter

4 g

Bouillon

85 g

Bulgur

(Indeholder: Hvede, Gluten)

60 g

Blandet salat

50 g

Hummus

(Indeholder: Sesam)

1 pose

Mynte

20 g

Solsikkekerner

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie

1.5 dl

Vand

Næringsindhold

Kalorier (kcal)501 kcal
Energi (kJ)2096 kJ
Fedt25 g
Mættet fedt3.2 g
Kulhydrat45.2 g
Sukker1.7 g
Kostfibre14.8 g
Protein16.7 g
Salt2.5 g

Fremgangsmåde

Bag kikærter
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Bland kikærter, Dukkah-godt [1/2 pakke, 2 pers.] og olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] med et nip salt* og peber* i en skål. Fordel på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 10-12 min.

Kog bulgur
2

Bring en gryde med vand* i kog. Opløs grøntsagsbouillon i vandet, og tilsæt bulgur. Kog i 9 min, eller indtil 'al dente'. Si overskydende vand fra, og hæld bulgur tilbage i gryden.

Hak grøntsager
3

Hak agurk [½ stk, 2 pers.], cherrytomater og mynte fint.

Bland salat
4

Bland agurk, cherrytomater, salat, bulgur og en smule olivenolie* i en stor skål.

Bland hummus
5

Bland hummus med olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers] og vand* [1/2 spsk, 2 pers. | 1 spsk, 4 pers] i en lille skål.

Server
6

Anret salat i dybe tallerkener. Top med bagte kikærter, salatost [½ pakke, 2 pers.], hummus, solsikkefrø og mynte.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image