topBanner
Kikærtesalat

Kikærtesalat

med salatost, hummus & cherrytomater

Sprød kikærtesalat med ristede kikærter som får smag af den egyptiske krydderiblanding dukkah. Salaten serveres med græsk salatsost, cremet hummus, solsikkekerner og cherrytomater.

Tags:HurtigVegetarisk
Allergener:sennepsesamglutensellerimælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 pakke

Kikærter

½ pakke

Dukkah-godt

(Indeholdersennep, sesam)

85 g

Bulgur

(Indeholdergluten)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

125 g

Cherrytomater

½ stk

Agurk

1 pose

Mynte

1 pose

Blandet salat

50 g

Hummus

(Indeholdersesam)

20 g

Solsikkefrø

½ pakke

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie*

150 ml

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2642 kJ
Kalorier (kcal)632 kcal
Fedt34 g
Mættet fedt9 g
Kulhydrat49 g
Sukker5 g
Protein25 g
Salt3 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft.

Skyl kikærter under koldt vand* i en si.

Bland kikærter, Dukkah-godt [1/2 pakke, 2 pers.] og olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] med et nip salt* og peber* i en skål. Fordel på en bageplade med bagepapir.

Bag i ovnen i 10-12 min.

2

Bring en gryde med vand* i kog.

Opløs grøntsagsbouillon i vandet, og tilsæt bulgur. Kog i 9 min, eller indtil 'al dente'.

Si overskydende vand fra, og hæld bulgur tilbage i gryden.

3

Hak agurk [½ stk, 2 pers.], cherrytomater og mynte fint.

4

Bland agurk, cherrytomater, salat, bulgur og en smule olivenolie* i en stor skål.

5

Bland hummus med olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers] og vand* [1/2 spsk, 2 pers. | 1 spsk, 4 pers] i en lille skål.

6

Anret salat i dybe tallerkener.

Top med bagte kikærter, salatost [½ pakke, 2 pers.], hummus, solsikkefrø og mynte.