HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKikærtesalat
topBanner
Kikærtesalat

Kikærtesalat

med salatost, hummus & cherrytomater

Sprød kikærtesalat med ristede kikærter som får smag af den egyptiske krydderiblanding dukkah. Salaten serveres med græsk salatsost, cremet hummus, solsikkekerner og cherrytomater.

Tags:HurtigVegetarisk
Allergener:sennepsesammælksellerigluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

7.5 g

Dukkah-godt

(Indeholdersennep, sesam)

1 pakke

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

4 g

Agurk

85 g

Cherrytomater

50 g

Kikærter

20 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 spsk

Bulgur

(Indeholdergluten)

1.5 dl

Blandet salat

Hummus

(Indeholdersesam)

Mynte

Solsikkefrø

(Kan indeholdesesam, nødder, jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Olivenolie*

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)500.88 kcal
Energi (kJ)2095.6821 kJ
Fedt24.9535 g
Mættet fedt3.2 g
Kulhydrat45.2125 g
Sukker1.7 g
Protein16.6575 g
Salt2.5 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Bland kikærter, Dukkah-godt [1/2 pakke, 2 pers.] og olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] med et nip salt* og peber* i en skål. Fordel på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 10-12 min.

2

Bring en gryde med vand* i kog. Opløs grøntsagsbouillon i vandet, og tilsæt bulgur. Kog i 9 min, eller indtil 'al dente'. Si overskydende vand fra, og hæld bulgur tilbage i gryden.

3

Hak agurk [½ stk, 2 pers.], cherrytomater og mynte fint.

4

Bland agurk, cherrytomater, salat, bulgur og en smule olivenolie* i en stor skål.

5

Bland hummus med olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers] og vand* [1/2 spsk, 2 pers. | 1 spsk, 4 pers] i en lille skål.

6

Anret salat i dybe tallerkener. Top med bagte kikærter, salatost [½ pakke, 2 pers.], hummus, solsikkefrø og mynte.