Skip to main content
Katsukarry og sprød sesamtofu

Katsukarry og sprød sesamtofu

med basmatiris og grøntsager

Aftenensmaden i dag er med inspiration fra det japanske køkken, og kombinerer pankopaneret sesam-karrytofu, som steges gylden og sprød, med en skøn karrysauce med grøntsager, kokosmælk, ingefær og ketchup. Vi serverer vores sesamtofu og katsukarry med luftige basmatiris og et drys forårsløg.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Mælkefri
Allergener:
Selleri
Soja
Gluten
Hvede
Sesam

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet
Antal portioner

150 g

Basmatiris

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

180 g

Tofu

(Indeholder: Soja)

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

1 stk

Peberfrugt

8 g

Curry-On

180 ml

Kokosmælk

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Soja, Gluten, Hvede)

10 g

Ingefærpasta

1 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til grøntsager

1 spsk

Ketchup til sauce

1 dl

Vand til sauce

1 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til panering

1 stk

Æg til panering

1 spsk

Olie til stegning

Energi (kJ)3359 kJ
Kalorier (kcal)803 kcal
Fedt37.8 g
Mættet fedt17.3 g
Kulhydrat97.5 g
Sukker13.9 g
Kostfibre6.7 g
Protein20.5 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.5 g
Potassium57.6 mg
Calcium56.1 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Skær peberfrugt og rødløg i 2 cm tern.

Lav katsukarry
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg rødløg, peberfrugt og gulerod i 2-3 min, eller indtil bløde.

Tilsæt halvdelen af Curry-On, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt kokosmælk, sojasauce, ingefærpasta, ketchup, vand og et nip salt og peber. Lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet, og fjern fra varmen.

Paner tofu
4

Skær tofu i skiver (1 pr. person).

Bland grøntsagsbouillon, hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.

Pisk æg i en anden dyb tallerken.

Bland panko, resterende Curry-On og sesamfrø i en trejde dyb tallerken.

Vend tofu i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. 

Steg tofu
5

Hæld olivenolie i en anden stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg tofu i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle, krydr med et nip salt, og hold varme.

Skær forårsløg og tofu i tynde skiver.

Server
6

Anret ris og katsukarry i dybe tallerkener.

Top med tofu og forårsløg.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image