Kartoffelsalat med sennep er en populær ret i Frankrig. Her får du en spændende variant med masser af lækre ingredienser, hvilket giver dig en ret med både kartofler, bacon, frugt, grøntsager og krydderier. Salaten smager også rigtig godt koldt, så hvis du skulle få rester tilovers, kan du se frem til at spise dem kolde i morgen.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
75 g
Fraiche
(Indeholdermælk)40 g
Aioli
(Indeholderæg, sennep)25 g
Sennep
(Indeholdersennep)1 pose
Kørvel
20 g
Hasselnødder
(Indeholdernødder)400 g
Små kartofler
125 g
Bacon, skiver
½ stk
Romanesco
1 stk
Løg
efter behov
Pære
Smør* (trin 3)
Skær kartofler (uskrællet) i halve. Kom kartofler i en stor gryde med letsaltet vand*, og bring i kog. Kog i 15 minutter, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Krydr med et nip salt* og peber*, og dæk til med låg.
Skær bacon i 2 cm stykker. Skær romanesco [1/2 stk, 2P] i små buketter.
Opvarm en stor stegepande på høj varme. Steg bacon i 2-3 minutter, eller indtil gylden.Tilsæt romanesco og en stor klat smør*, og steg i 5 min.
Hak løg [1/2 stk, 2P] fint. Hak pære og hasselnødder groft. Hak kørvel fint.
Bland fraiche [1/2 pakke, 2P], sennep, aioli og halvdelen af kørvel i en stor skål. Vend løg [1 spsk | 2 spsk], pære, bacon, romanesco og kartofler i skålen.
Anret kartoffelsalat i dybe tallerkener. Top med hasselnødder og resterende kørvel.