Skriger børnene efter pasta med tomatsauce? Gør det nemt, og server det hele i samme stegepande! Vi steger rustikke kødboller med middelhavskrydderier, som vi derefter blander med rigatoni og en dejlig tomatsauce med zucchini og hvidløg. Vi topper med revet gouda og frisk persille, og så er maden klar til at blive slugt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Zucchini
4 g
Oksebouillon
4 g
Middelhavsdrøm
390 g
Hakkede tomater
180 g
Pasta
50 g
Revet gouda
1 stk
Bredbladet persille
1 stk
Skalotteløg
½ dl
Gemt pastavand
1 stk
Æg til kødboller
tsk
Salt til kødboller
½ spsk
Olie til stegning
½ tsk
Salt til sauce
1.5 tsk
Sukker til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 10-11 min, eller indtil næsten ‘al dente' (tilberedes færdig i trin 5).
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, bland hakket svine-/kalvekød, æg, halvdelen af Middelhavsdrøm og salt i en stor skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Form fars til kødboller (5 pr. person), og steg i 6-8 min, eller indtil gyldne og næsten gennemstegte (tilberedes færdig i trin 4). Overfør til en tallerken.
TIP: Farsen er blød, så vent med at vende indtil de har fået stegeskorpe.
Imens, hak skalotteløg fint.
Skær zucchini i 1 cm tern.
Pluk persille.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg zucchini og skalotteløg i 2-3 min, eller indtil bløde. Krydr med et nip salt.
Tilsæt hakkede tomater, Hvide Løjer & Urter, resterende Middelhavsdrøm, oksebouillon, salt og sukker, og rør rundt.
Tilsæt kødboller, og vend sammen. Sænk til middel varme, og lad simre i 1-2 min.
Tilsæt pasta og pastavand, og vend sammen.
Drys med revet gouda, dæk til med låg, og lad simre i 2-3 min, eller indtil kødbollerne er gennemstegt og osten er smeltet.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Top med persille.
Server retten i stegepanden.