Skip to main content
Italienske svine- og kalvekødsboller
Italienske svine- og kalvekødsboller

Italienske svine- og kalvekødsboller

med rigatoni, smeltet ost og bredbladet persille

Skriger børnene efter pasta med tomatsauce? Gør det nemt, og server det hele i samme stegepande! Vi steger rustikke kødboller med middelhavskrydderier, som vi derefter blander med rigatoni og en dejlig tomatsauce med zucchini og hvidløg. Vi topper med revet gouda og frisk persille, og så er maden klar til at blive slugt.

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Milk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Zucchini

4 g

Oksebouillon

4 g

Middelhavsdrøm

390 g

Hakkede tomater

180 g

Pasta

50 g

Revet gouda

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Skalotteløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Gemt pastavand

1 stk

Æg til kødboller

tsk

Salt til kødboller

½ spsk

Olie til stegning

½ tsk

Salt til sauce

1.5 tsk

Sukker til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3365 kJ
Kalorier (kcal)804 kcal
Fedt28.5 g
Mættet fedt11.8 g
Kulhydrat84.4 g
Sukker19 g
Kostfibre9 g
Protein50.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.2 g
Calcium0.3 mg

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog pasta i 10-11 min, eller indtil næsten ‘al dente' (tilberedes færdig i trin 5).

Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.

TIP: Vandet skal være salt som havvand - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Lav kødboller
2

Imens, bland hakket svine-/kalvekød, æg, halvdelen af Middelhavsdrøm og salt i en stor skål.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Form fars til kødboller (5 pr. person), og steg i 6-8 min, eller indtil gyldne og næsten gennemstegte (tilberedes færdig i trin 4). Overfør til en tallerken.

TIP: Farsen er blød, så vent med at vende indtil de har fået stegeskorpe.

Forbered grøntsager
3

Imens, hak skalotteløg fint.

Skær zucchini i 1 cm tern.

Pluk persille.

Lav sauce
4

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Steg zucchini og skalotteløg i 2-3 min, eller indtil bløde. Krydr med et nip salt.

Tilsæt hakkede tomater, Hvide Løjer & Urter, resterende Middelhavsdrøm, oksebouillon, salt og sukker, og rør rundt.

Tilsæt kødboller, og vend sammen. Sænk til middel varme, og lad simre i 1-2 min.

Tilsæt pasta
5

Tilsæt pasta og pastavand, og vend sammen.

Drys med revet gouda, dæk til med låg, og lad simre i 2-3 min, eller indtil kødbollerne er gennemstegt og osten er smeltet.

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Server
6

Top med persille.

Server retten i stegepanden.