HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconIndonesisk Inspireret Karry
topBanner
Indonesisk inspireret karry

Indonesisk inspireret karry

med kikærter, søde kartofler & spinat

I aften laver vi en spændende indonesisk inspireret ret med masser af lækre ingredienser. Den skønne karrysauce indeholder peanutbutter og kokosmælk. Kikærter, søde kartofler og spinat bidrager med forskellige konsistenser og farver.

Tags:VegetariskHurtig
Allergener:sennepsellerijordnødderglutensoja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

1 pakke

Sød kartoffel

20 g

Kikærter

4 g

Skalotteløg

200 ml

Ingefær

25 g

Gul karrypasta

(Indeholdersennep)

25 ml

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

20 g

Kokosmælk

3 dl

Peanutbutter

(Indeholderjordnødder)

Spinat

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

Hvidløgsfed

Peanuts

(Indeholderjordnødder)

Lime, økologisk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3041.7886 kJ
Kalorier (kcal)727.0049 kcal
Fedt33.1335 g
Mættet fedt18.1 g
Kulhydrat81.955 g
Sukker4.5 g
Protein21.2575 g
Salt4.2 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en gryde med vand* (se ingrediensliste) i kog. Tilsæt ris og et nip salt*, rør rundt, og kog på lav varme under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

2

Hak skalotteløg fint. Skræl kartoffel, og skær i 2 cm store stykker. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Riv ingefær. Riv limeskal, og skær lime i både. Hak peanuts fint.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor gryde på middelhøj varme. Steg skalotteløg, hvidløg og ingefær i 2-3 min, eller indtil bløde.

4

Tilsæt karrypasta, og steg i 1 min. Tilsæt kartofler, kikærter, vand* (se ingrediensliste), grøntsagsbouillon, kokosmælk, peanutbutter og halvdelen af sojasauce. Bring i kog, skru ned for varmen, og lad simre under låg i 12-15 min. Smag til med salt* og peber*. Tilsæt limeskal, og rør rundt. 

5

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme, når der er 6-8 min tilbage af karryens simretid. Tilsæt spinat, en håndfuld ad gangen, og lad simre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet helt sammen. Tilsæt resterende sojasauce, når spinaten begynder at falde sammen, og steg i 1-2 min, eller indtil væsken er reduceret en smule. Tag stegepanden af varmen.

6

Anret ris og karry på tallerkener. Top med spinat, peanuts og limebåde.