Skip to main content
Indisk cannellinibønnekarry
Indisk cannellinibønnekarry

Indisk cannellinibønnekarry

med sprød agurkesalat og kølende yoghurt

3.8
(32)

I aften byder vi på en rød bønnekarry med cannellinibønner, kokosmælk, hvidløg, ingefær, chili og vores egen krydderiblanding, som vi kalder Saha-ras. Velsmagende tilbehør er luftige ris, en sprød agurkesalat med tomat og cashewnødder og kølende yoghurt.

Tags:
Hvedefri
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Mælk
Nøtter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Ingefær

2 stk

Hvidløgsfed

200 ml

Kokosmælk

4 g

Saha-Ras

1 dåse

Tomatpuré

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

½ stk

Chili

1 pose

Koriander

20 g

Cashewnødder

(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Jordnødder, Sesam)

150 g

Basmatiris

1 pakke

Cannellinibønner

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 4)

1.5 dl

Vand (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)3527 kJ
Kalorier (kcal)843 kcal
Fedt32.7 g
Mættet fedt20.3 g
Kulhydrat104.5 g
Sukker14.9 g
Kostfibre17.2 g
Protein24.9 g
Salt5.9 g
Potassium246 mg
Calcium11.5 mg
Iron0.3 mg

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Forbered råvarer
2

Imens, skyl kidneybønner under koldt vand i en si.

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

Riv hvidløg og ingefær (uskrællet) fint.

Svits krydderier
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Svits hvidløg, ingefær [2 tsk | 4 tsk], chili, tomatpuré og Saha-Ras i 1-2 min, eller indtil velduftende.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Lav karry
4

Tilsæt kidneybønner, grøntsagsbouillon, kokosmælk, vand [1,5 dl | 3 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og lad simre på middel varme i 15 min, eller indtil tyknet. 

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis karryen virker tyk.

Bland agurkesalat
5

Imens, hak koriander fint.

Skær agurk og tomat i 2 cm tern.

Hak cashewnødder groft.

Bland agurk, tomat, cashewnødder, koriander, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en skål.

Server
6

Anret ris og kidneybønnekarry i dybe tallerkener.

Top med yoghurt og et nip peber.

Server med agurkesalat.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image