Skip to main content

Hurtig urtemarineret svinekotelet

med aromatisk pinjekerne-couscoussalat

Når du gerne vil have aftensmad i en fart men ikke vil gå på kompromis med smag og tekstur, så er denne skønne ret lige noget for dig! Her laver vi en krydret og duftende couscoussalat på en bund af syltede løg. Der kommer også persille, agurk og tomat i, og de store smage går i perfekt spænd med den urtemarinerede svinekotelet og den kølende fraiche til dip.

Tags:
Lynhurtig
Mere grønt
Proteinrig
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Svinekotelet, urtemarineret

4 g

Harissa-krydderi

100 g

Couscous

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)

250 g

Cherrytomater

1 stk

Agurk

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Løg

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Hvede, Sesam, Rug, Jordnødder, Spelt, Gluten, Nøtter, Byg, Havre)

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Citrusfrugt

4 g

Bouillon

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand til couscous

½ spsk

Olie til couscous

¼ tsk

Sukker til syltning

Næringsindhold

Energi (kJ)2303 kJ
Kalorier (kcal)550 kcal
Fedt22 g
Mættet fedt7.2 g
Kulhydrat52.9 g
Sukker11 g
Kostfibre8.1 g
Protein33.9 g
Salt2.8 g
Potassium698.9 mg
Calcium50.1 mg
Iron1.7 mg

Fremgangsmåde

Lav couscous
1

Opvarm en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne. Overfør til en lille skål.

Bring vand, bouillon og harissa-krydderi i kog i samme gryde.

Tilsæt couscous og olivenolie, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Steg svinekød
2

Imens, skær løg i tynde, halve skiver.

Halver citrusfrugt.

Bland et skvæt citrusfrugtsaft, sukker og et nip salt i en stor skål. 

Vend løg i skålen, og stil til side.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme.

Steg svinekød i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

3

Imens, hak agurk groft.

Halver cherrytomater. 

Riv persille i grove stykker.

Vend tomat, agurk, persille, pinjekerner og couscous i skålen med løg lige inden servering.

4

Anret couscoussalat og svinekød på tallerkener.

Server med fraiche.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image