Krydret kosemat som hele familien vil like! Pasta arrabbiata betyr "sint" på italiensk og er en smaksrik rett med et lite kick. Sausen består av kjøttdeig, sjalottløk, paprika, cherrytomater, hvitløk og chili. Vend inn al dente-kokt penne i sausen, topp med ost og frisk basilikum, og så er maten klar til å nytes!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
125 g
Cherrytomater
2 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Hakket svine-/kalvekød
12 ml
Balsamico
(Indeholder: Sulfitter)
1 stk
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
70 g
Tomatpuré
1 g
Chiliflager
1 stk
Peberfrugt
180 g
Penne
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)
2 spsk
Gemt pastavand
½ spsk
Olie til stegning
½ tsk
Salt til grøntsager
½ tsk
Sukker til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 11 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, skær peberfrugt i 2 cm tern.
Skær skalotteløg i tynde skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket svine-/kalvekød, skalotteløg, cherrytomater, peberfrugt og salt i 4-5 min, eller indtil brunet. Tilsæt hvidløg, Hvide Løjer & Urter og chiliflager, og steg videre i 1-2 min.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt balsamico, sukker, tomatpuré og pastavand, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis retten ser tør ud.
Tilsæt pasta og halvdelen af finrevet ost, og vend sammen.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med basilikum og resterende finrevet ost.