Denne vegetariske blomkålscurry er lynhurtig at lave, men smager som havde den stået og simret hele dagen. Saucen er nemlig krydret med vores egne krydderiblandinger Mild Mahal og Goan Xacuti, og indkapsler på perfekt vis de malaysiske smagstoner. Ingefærrisen, frisk mango, mynte og koriander understreger blot dette.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
10 g
Ingefærpasta
1 stk
Blomkålsbuketter
4 g
Goan Xacuti
4 g
Mild Mahal
35 g
Tomatpuré
25 ml
Sojasauce
180 ml
Kokosmælk
1 stk
Mango
1 stk
Mynte & koriander
20 g
Cashewnødder
1 g
Chiliflager
½ stk
Porre
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
1 dl
Vand til sauce
½ tsk
Salt til sauce
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris, ingefærpasta og salt, og kog under låg på lav varme i 14 min, og tag gryden af varmen.
Imens, hak løg fint.
Opvarm olivenolie i en stor gryde på middelhøj varme.
Steg porre og blomkål i 2-3 min, eller indtil løgene er bløde.
Tilsæt Mild Mahal og Goan Xacuti, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt tomatpuré, sojasauce, kokosmælk, vand, salt og et nip peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil saucen er let tyknet.
Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Riv mynte og koriander i grove stykker.
Anret ris og curry i skåle.
Top med mango, urter, chiliflager og cashewnødder.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.