Skip to main content
Hurtig koreansk oksekøds-'bulgogi'
Hurtig koreansk oksekøds-'bulgogi'

Hurtig koreansk oksekøds-'bulgogi'

med kimchi-inspireret slaw og asiatisk mayonnaise

Koreansk mad smager fantastisk, og i denne lynhurtige version får du det også på bordet i en rivende fart! Vi steger oksekød, og karamelliserer det med honning, sriracha, sojasauce og ketchup, så det får den helt rette 'bulgogi'-smag. Hertil en kimchismagende slaw og basmatiris. Pynt med asiatisk mayonnaise og sesamfrø for den helt rigtige koreanske oplevelse.

Tags:
Lynhurtig
Hurtig
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honning

20 g

Sriracha

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

150 g

Basmatiris

150 g

Spidskål, skåret

½ stk

Agurk

1 stk

Citrusfrugt

1 g

Chiliflager

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten, Sesam)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

225 g

Hakket oksekød

1 stk

Gulerod, Julienne

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til salat

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Ketchup til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3193 kJ
Kalorier (kcal)763 kcal
Fedt31.2 g
Mættet fedt6.5 g
Kulhydrat92.8 g
Sukker23.6 g
Protein34 g
Salt7.2 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav slaw
2

Imens, halver citrusfrugt.

Skræl agurk til lange, tynde bånd.

Bland spidskål, gulerod, agurk, et stort skvæt citrusfrugtsaft, chiliflager og salt i en stor skål.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg kød
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg oksekød med salt i 4-5 min, eller indtil brunet.

Tilsæt honning, sriracha, sojasauce og ketchup, og steg videre i 1-2 min, eller indtil karamelliseret.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

TIP: Sriracha er stærk, så vær forsigtig!

Server
4

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med kød og slaw.

Dryp med asiatisk mayonnaise, og drys med sesamfrø.