Skip to main content
Honning- og sojamarineret kylling
Honning- og sojamarineret kylling

Honning- og sojamarineret kylling

med syltet agurk og lilla gulerodsbånd

4.2
(154)

Lad hele familien være med til lave mad, for vi skal lave masser af lækkerier i aften. Vi starter med at tilberede hvidløgsris, som får lov til at simre, mens vi får styr på resten. Vi steger kylling og rødløg i en lækker marinade med honning, soja, hvidløg og olivenolie. Vi sylter også perfekt syrlige agurker og topper med sprøde peanuts.

Tags:
Under 650 kcal
Børnevenlig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honning

2 stk

Gulerod

1 stk

Agurk

25 ml

Hvidvinseddike

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

3 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

20 g

Peanuts

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Løg

60 g

Spinat

(Kan indeholde spor af: Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ spsk

Olivenolie (trin 1)

1 spsk

Vand (trin 3)

½ spsk

Hvedemel (trin 2)

½ dl

Vand (trin 2)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)568 kcal
Energi (kJ)2375 kJ
Fedt4.9 g
Mættet fedt1.1 g
Kulhydrat81.6 g
Sukker19.8 g
Kostfibre5.7 g
Protein43.6 g
Salt3.3 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie* [1 tsk | 2 tsk] i en stor gryde på middel varme. Svits halvdelen af hvidløg i 1 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Lav marinade
2

Bland sojasauce, honning, resterende hvidløg, vand* [1/2 dl | 1 dl] og en smule olivenolie* i en lille skål. Skær kylling i strimler på et andet skærebræt. Vend kylling, hvedemel* [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt* i en skål.

Sylt agurk
3

Skær agurk i tynde, halve skiver. Skyl spinat, og hak groft. Skræl gulerod til tynde, lange bånd. Hak peanuts groft. Skær rødløg i tynde, halve skiver. Bland hvidvinseddike, agurk, vand* [ 1 spsk | 2 spsk] og et nip salt* i en lille skål. 

Steg kylling
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middel varme. Steg kylling og rødløg i 6-7 min. Tilsæt marinade, når der er 2 min tilbage, og lad simre indtil let reduceret. Krydr med et nip salt* og peber*. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bland ris og spinat
5

Vend spinat i gryden med færdigkogt ris. Hæld væde fra agurk.

Server
6

Anret hvidløgsris i skåle. Top med kylling, agurk og gulerod. Drys med peanuts.