Aftenens middag bliver en velsmagende oplevelse i det asiatiske hjørne. Vi steger kyllingebryst i en glace af honning- og ingefærdressing, sojasauce og hvidløg. Den glaserede kylling serveres på en bund af aromatiske jasminris, og på siden kommer en fyldig salat med broccoli, æble, ristede sesamfrø, spinat og citronsaft.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
125 g
Broccoli
1 stk
Æble
30 g
Spinat
1 stk
Citron
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Hvidløgsfed
50 g
Honning-ingefærdressing
(Indeholder Sennep)
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
2 spsk
Vand til sauce
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
¼ tsk
Salt til kød
½ spsk
Olie til stegning
1 spsk
Smør til glace
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist sesamfrø i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, sojasauce, honning-ingefærdressing og vand i en lille skål.
Halver citron.
Skær broccoli i buketter og stokken i 1 cm tern.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Skyl spinat.
Bland broccoli, æble, spinat, sesamfrø, et skvæt citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.
Læg kylling mellem to stykker bagepapir, og bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle.
Krydr med salt og et nip peber.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 2-3 min på hver side, eller indtil brunet.
Tilsæt honning-sojaglace og smør, og steg videre i 1-2 min, eller indtil glacen er let tyknet og kyllingen er gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Anret ris, salat og kylling i skåle.
Top kylling med resterence glace.