Aftenens middag bliver en velsmagende oplevelse i det asiatiske hjørne. Vi steger kyllingebryst i en glaze af honning- og ingefærdressing, sojasauce og hvidløg. Den glaserede kylling serveres på en bund af aromatiske jasminris, og på siden kommer en fyldig salat med broccoli, glaskål, ristede sesamfrø, salat og citronsaft.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
125 g
Broccoli
1 stk
Citron
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder)
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Hvidløgsfed
50 g
Honning-ingefærdressing
(Indeholder: Sennep)
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
100 g
Romainesalat
½ stk
Glaskål, hvid
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
2 spsk
Vand til glaze
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
¼ tsk
Salt til kød
½ spsk
Olie til stegning
1 spsk
Smør til glaze
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, sojasauce, honning-ingefærdressing og vand i en lille skål.
VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!
Halver citron.
Skær broccoli i buketter og stokken i 1 cm tern.
Skræl glaskål, og skær i 1/2 cm stave.
Skær roden af salat, og skil bladene ad. Hak groft.
Bland broccoli, glaskål, salat, sesamfrø, et skvæt citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.
Læg kylling mellem to stykker bagepapir, og bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle.
Krydr med salt og et nip peber.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 2-3 min på hver side, eller indtil brunet.
Tilsæt honning-sojaglaze og smør, og steg videre i 1-2 min, eller indtil glazen er let tyknet og kyllingen er gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Anret ris, broccolisalat og kylling i dybe tallerkener.
Top kylling med resterence glaze.