Den klassiske kødsauce får en opgradering af hoisinsauce, soyasauce, sriracha og pak choi. Vi har erstattet spaghetti med spændende hvidløgs- og ingefær ris. Server med peanuts, chili og lime, og overrask familien med en spændende ret, som vil blive slugt af alle!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Pak choi
30 g
Hoisinsauce
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
250 g
Hakket oksekød
150 g
Jasminris
½ stk
Lime, økologisk
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Ingefær
20 g
Peanuts
1 g
Chiliflager
2 stk
Gulerod
10 g
Sriracha
¼ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ dl
Vand (trin 3)
½ spsk
Hvedemel (trin 3)
Riv ingefær og hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stor gryde på middel varme. Svits hvidløg og ingefær i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skær pak choi i 1 cm skiver. Skær lime i både. Riv gulerod (uskrællet) groft.
Pisk koldt vand* [1/2 dl | 1 dl] og hvedemel* [1 tsk | 2 tsk] sammen i en skål. Tilsæt hoisinsauce, sojasauce og et stort skvæt limesaft, og rør godt rundt. Smag til med sriracha [1/2 pakke, 2P]. TIP: Sriracha er stærk, så vær forsigtig!
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg oksekød og gulerod under omrøring i 3-5 min, eller indtil brunet. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt pak choi, og steg videre i 1-2 min. Tilsæt srirachasauce, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt et nip chiliflager, hvis du er glad for stærk mad.
Anret ris og oksekød i dybe tallerkener. Drys med peanuts. Server med resterende limebåde. TIP: Drys med chiliflager, hvis du er glad for stærk mad.