HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHoisin Og Srirachastegt Oksekød
topBanner
Hoisin- og srirachastegt oksekød

Hoisin- og srirachastegt oksekød

med jasminris, pak choi & lime

Den klassiske kødsauce får en opgradering af hoisinsauce, soyasauce, sriracha og pak choi. Vi har erstattet spaghetti med spændende hvidløgs- og ingefær ris. Server med peanuts, chili og lime, og overrask familien med en spændende ret, som vil blive slugt af alle!

Tags:Hurtig
Allergener:bløddyrglutensesamsojajordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 g

Pak choi

25 ml

Hoisinsauce

(Indeholderbløddyr, gluten, sesam, soja)

250 g

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

150 g

Hakket oksekød

½ stk

Jasminris

1 stk

Lime, økologisk

1 stk

Hvidløgsfed

20 g

Ingefær

1 g

Peanuts

(Indeholderjordnødder)

2 stk

Chiliflager

10 g

Gulerod

¼ tsk

Sriracha

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Salt* (trin 1)

½ dl

Vand* (trin 1)

½ spsk

Vand* (trin 3)

Hvedemel* (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2605.042 kJ
Kalorier (kcal)622.6199 kcal
Fedt18.2423 g
Mættet fedt6 g
Kulhydrat80.3049 g
Sukker10.2 g
Protein36.6917 g
Salt5.6 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Riv ingefær og hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stor gryde på middel varme. Svits hvidløg og ingefær i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Skær pak choi i 1 cm skiver. Skær lime i både. Riv gulerod (uskrællet) groft.

3

Pisk koldt vand* [1/2 dl | 1 dl] og hvedemel* [1 tsk | 2 tsk] sammen i en skål. Tilsæt hoisinsauce, sojasauce og et stort skvæt limesaft, og rør godt rundt. Smag til med sriracha [1/2 pakke, 2P]. TIP: Sriracha er stærk, så vær forsigtig!

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg oksekød og gulerod under omrøring i 3-5 min, eller indtil brunet. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

5

Tilsæt pak choi, og steg videre i 1-2 min. Tilsæt srirachasauce, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt et nip chiliflager, hvis du er glad for stærk mad.

6

Anret ris og oksekød i dybe tallerkener. Drys med peanuts. Server med resterende limebåde. TIP: Drys med chiliflager, hvis du er glad for stærk mad.