Skip to main content
Gyldenstegt svineschnitzel
Gyldenstegt svineschnitzel

Gyldenstegt svineschnitzel

med urtekartofler og cremet svampesauce

I aften frister vi med svineschnitzel som vi steger gylden og sprød, og kogte kartofler vendt med persille og smør. Skønt tilbehør er en frisk rødkålssalat med balsamico og en cremet svampesauce med fløde og kyllingebouillon.

Tags:
Hurtig
Comfort Food
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Svinekamfilet

4 g

Kyllingebouillon

100 g

Champignon

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

500 g

Kartofler

50 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

12 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

75 g

Rødkål, skåret

1 stk

Kruspersille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til salat

¼ tsk

Sukker til salat

1 spsk

Olie til grøntsager

2 spsk

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til kød

2 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til panering

1 stk

Æg til panering

1 spsk

Smør til kartofler

1 spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)4177 kJ
Kalorier (kcal)998 kcal
Fedt54.5 g
Mættet fedt26.3 g
Kulhydrat84.4 g
Sukker10.8 g
Kostfibre8 g
Protein47.8 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.2 g
Potassium1350 mg
Calcium1.9 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.

Lav salat
2

Imens, bland balsamico, salt, sukker og rødkål i en stor skål, og stil til side.

Hak persille groft.

Skær svampe i tynde skiver.

Lav sauce
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg svampe i 3-4 min, eller indtil brunet.

Krydr med et nip salt og peber.

Tilsæt kyllingebouillon, madlavningsfløde og vand, og rør
rundt.

Sænk til lav varme, og hold varm indtil servering.

Paner kød
4

Skær svinekød i skiver (1 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt.

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.

Pisk æg i en anden dyb tallerken.

Kom panko i en tredje dyb tallerken. 

Vend kød i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panering. Overfør til en tallerken. 

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Steg kød
5

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg svinekød i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Vend kartofler med smør, persille og et nip salt i gryden lige inden servering. 

TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis kød sidder fast i panden. - Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Server
6

Anret kød, salat og kartofler på tallerkener.

Top kød med sauce.