Skip to main content
Gyldenstegt gnocchi

Gyldenstegt gnocchi

med stærk tomatsauce og sprød pangrattato

Kartofler eller pasta? I aften skal du ikke vælge, vi skal nemlig have gnocchi, der regnes for at være en type pasta, men som faktisk indeholder kartofler! Her tilbyder vi en spændende opskrift med gnocchi, der steges i stedet for at koges! Når gnocchi er stegt blander vi den med en lækker sauce med cherrytomater, zucchini, basilikum, creme fraiche og spinat. Vi topper saucen med sprød hvidløgspangrattato. En fantastisk kombination, som hele familien kommer at elske!

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Milk
Celery

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Zucchini

½ stk

Rødløg

12.5 g

Panko

75 ml

Crème fraiche

4 g

Middelhavsdrøm

250 g

Cherrytomater

350 g

Gnocchi

1 stk

Basilikum

4 g

Grøntsagsbouillon

1 g

Chiliflager

20 g

Italiensk hård ost, høvlet

60 g

Spinat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til stegning

¼ tsk

Salt til pangrattato

¼ tsk

Salt til gnocchi

½ spsk

Olie til grøntsager

¼ tsk

Salt til grøntsager

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2562 kJ
Kalorier (kcal)612 kcal
Fedt25.9 g
Mættet fedt14.1 g
Kulhydrat75.6 g
Sukker9.3 g
Kostfibre4.2 g
Protein17.4 g
Salt5.8 g
Potassium28.8 mg
Calcium18.7 mg
Iron0.6 mg

Fremgangsmåde

Lav hvidløgspangrattato
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hvidløg og panko i 3-4 min, eller indtil gylden og sprød.

Krydr med salt og et nip peber, og overfør til en tallerken. 

Steg gnocchi
2

Hæld olivenolie i samme stegepande (tør af først), så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg gnocchi i 6-8 min, eller indtil gylden.

Krydr med salt og et nip peber, og overfør til en tallerken.

TIP: Brug to stegepander til 4P. - Tilsæt mere olivenolie, hvis gnocchien sidder fast i panden.

OBS: Gnocchien skal ikke koges inden den steges.

Forbered grøntsager
3

Imens, halver cherrytomater.

Skær zucchini i 1 cm tern.

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Steg grøntsager
4

Opvarm olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.

Steg rødløg og zucchini i 3-4 min, eller indtil næsten møre.

Tilsæt cherrytomater, Middelhavsdrøm og salt, og steg videre i 3-4 min.

Lav sauce
5

Imens, hak basilikum groft, og skyl spinat.

Sænk til middel varme.

Tilsæt basilikum, crème fraiche, vand, grøntsagsbouillon og et nip chiliflager, og lad simre i 1-2 min.

Tilsæt spinat, og vend sammen.

Krydr med salt og et nip peber.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle til stærk mad.

Server
6

Anret grøntsager og sauce i dybe tallerkener.

Top med gnocchi, høvlet ost og hvidløgspangrattato.

Drys med et nip chiliflager.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle til stærk mad.