
Grillpølser
med løgsovs, kartoffelmos & dampede gulerødder
Forbered dig på ovationer fra familien, efter at du har serveret denne lækre opskrift! Denne børnevenlige klassiker i en moderne version vil med garanti gå rent ind hos alle i familien - grillpølse sammen med lind kartoffelmos, dampede lilla gulerødder, og en guddommelig god karamelliseret løgsovs lavet med timian og børnevenlig rødvinssauce. Og så er maden klar på kun 30 minutter!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 stk
Gulerod
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
15 ml
Balsamico
500 g
Kartofler
1 pose
Timian
200 g
Pølse, svine-/oksekød
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1.33 spsk
Smør
½ dl
Vand
efter behov
Sukker
¼ tsk
Salt
2 spsk
Mælk
Fremgangsmåde
Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skræl kartofler. Skær i 2 cm tern. Skær gulerødder (uskrællet) i halve skiver. Hak persille groft. Kog kartofler i 10-15 min, eller indtil møre.
Placer en si over gryden, når kartoflerne har 5 min tilbage. Hæld gulerødder i sien. Dæk til med låg. Damp i 5 min, eller indtil møre. Stil gulerødder til side i en skål. Hæld vand* fra kartofler. Tilsæt smør*, mælk*, salt* og 1/2 persille. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg pølser i 10-12 min.
Skær rødløg i tynde skiver. Hak timian fint. Opvarm en smule olivenolie* i en anden stegepande ved middelhøj varme. Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, timian og et nip sukker*. Rør rundt. Lad simre i 2-3 min, eller indtil karamelliseret.
Tilsæt rødvinssauce og vand*. Lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*.
Anret kartoffelmos, pølser, løgsovs og dampede gulerødder på tallerkener. Top med resterende persille.