HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGratineret Kidneybønner
topBanner
Gratineret kidneybønner

Gratineret kidneybønner

med sprøde urtecroutoner og chiliflager

I aften laver vi gratineret kidneybønner, som toppes med sprøde og smagfulde urtecroutoner. Vi steger løg, peberfrugt og gulerod, og krydrer med oregano og vores færdige krydderiblandning Mamas Favorit. Vi blander grøntsagerne med kidneybønner og hakkede tomater, og topper derefter den skønne blanding med hjemmelavet urtecroutoner.

Tags:Vegetarisk
Allergener:sellerimælkæggluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 stk

Løg

1 stk

Rød peberfrugt

3 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Oregano

1 pose

Kruspersille

1 stk

Gulerod

1 pakke

Kidneybønner

20 g

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

1 g

Chiliflager

60 g

Spinat

1 stk

Stenovnsbagt baguette

(IndeholderglutenKan indeholdesesam)

1 pakke

Hakkede tomater

50 g

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

4 g

Mamas Favorit

(Indeholderæg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør* (trin 3)

1 tsk

Sukker* (trin 3)

1 spsk

Olivenolie* (trin 4)

1 spsk

Olivenolie* (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)712.43 kcal
Energi (kJ)2980.8069 kJ
Fedt33.1105 g
Mættet fedt12.4 g
Kulhydrat65.8448 g
Sukker25.8 g
Protein26.2317 g
Salt3.6 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Rivejern
Ildfast fad
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær løg i tynde, halve skiver. Hak peberfrugt og hvidløg fint. Pluk oregano. Hak persille fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Skyl kidneybønner under koldt vand* i en si.

2

Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg, peberfrugt og gulerod under omrøring i 5-6 min, eller indtil møre. Tilsæt oregano, Mamas Favorit, et nip chiliflager og halvdelen af hvidløg, og steg videre i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, og lad simre under omrøring i 1-2 min.

3

Tilsæt kidneybønner, sukker* [1 tsk | 2 tsk] og grøntsagsbouillon, og rør rundt. Skyl spinat under koldt vand* i en si. Tilsæt spinat, smør* [1 spsk | 2 spsk] og halvdelen af persille, og lad simre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*, og tag stegepanden af varmen.

4

Bræk brød i små stykker, og bland med finrevet ost, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og resterende hvidløg og persille i en skål. Krydr med et nip salt* og peber*.

5

Fordel grøntsager og kidneybønner i et ildfast fad. Drys med revet mozzarella, og top med urtecroutoner. Bag øverst i ovnen i 5-10 min, eller indtil urtecroutonerne er gyldne og sprøde.

6

Anret kidneybønner på tallerkener.