topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratineret kidneybønner

Gratineret kidneybønner

med sprøde urtecroutoner og chiliflager

I aften laver vi gratineret kidneybønner, som toppes med sprøde og smagfulde urtecroutoner. Vi steger løg, peberfrugt og gulerod, og krydrer med oregano og vores færdige krydderiblandning Mamas Favorit. Vi blander grøntsagerne med kidneybønner og hakkede tomater, og topper derefter den skønne blanding med hjemmelavet urtecroutoner.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Æg
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grøntsagsbouillon

1 stk

Løg

1 stk

Peberfrugt

3 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Oregano

1 pose

Kruspersille

1 stk

Gulerod

1 pakke

Kidneybønner

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

1 g

Chiliflager

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Baguette

(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)

1 pakke

Hakkede tomater

50 g

Revet mozzarella

(Indeholder Mælk)

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 3)

1 tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)712 kcal
Energi (kJ)2981 kJ
Fedt33.11 g
Mættet fedt12.4 g
Kulhydrat65.84 g
Sukker25.8 g
Protein26.23 g
Salt3.6 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Ildfast fad

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær løg i tynde, halve skiver. Hak peberfrugt og hvidløg fint. Pluk oregano. Hak persille fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Skyl kidneybønner under koldt vand* i en si.

Steg grøntsager
2

Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg, peberfrugt og gulerod under omrøring i 5-6 min, eller indtil møre. Tilsæt oregano, Mamas Favorit, et nip chiliflager og halvdelen af hvidløg, og steg videre i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, og lad simre under omrøring i 1-2 min.

Tilsæt kidneybønner
3

Tilsæt kidneybønner, sukker* [1 tsk | 2 tsk] og grøntsagsbouillon, og rør rundt. Skyl spinat under koldt vand* i en si. Tilsæt spinat, smør* [1 spsk | 2 spsk] og halvdelen af persille, og lad simre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*, og tag stegepanden af varmen.

Forbered urtecroutoner
4

Bræk brød i små stykker, og bland med finrevet ost, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og resterende hvidløg og persille i en skål. Krydr med et nip salt* og peber*.

Gratiner grøntsager
5

Fordel grøntsager og kidneybønner i et ildfast fad. Drys med revet mozzarella, og top med urtecroutoner. Bag øverst i ovnen i 5-10 min, eller indtil urtecroutonerne er gyldne og sprøde.

Server
6

Anret kidneybønner på tallerkener.