I aften laver vi gratineret kidneybønner, som toppes med sprøde og smagfulde urtecroutoner. Vi steger løg, peberfrugt og gulerod, og krydrer med oregano og vores færdige krydderiblandning Mamas Favorit. Vi blander grøntsagerne med kidneybønner og hakkede tomater, og topper derefter den skønne blanding med hjemmelavet urtecroutoner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Løg
1 stk
Peberfrugt
3 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Oregano
1 pose
Kruspersille
1 stk
Gulerod
1 pakke
Kidneybønner
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 g
Chiliflager
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Baguette
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)
1 pakke
Hakkede tomater
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
1 spsk
Smør (trin 3)
1 tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær løg i tynde, halve skiver. Hak peberfrugt og hvidløg fint. Pluk oregano. Hak persille fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Skyl kidneybønner under koldt vand* i en si.
Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg, peberfrugt og gulerod under omrøring i 5-6 min, eller indtil møre. Tilsæt oregano, Mamas Favorit, et nip chiliflager og halvdelen af hvidløg, og steg videre i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, og lad simre under omrøring i 1-2 min.
Tilsæt kidneybønner, sukker* [1 tsk | 2 tsk] og grøntsagsbouillon, og rør rundt. Skyl spinat under koldt vand* i en si. Tilsæt spinat, smør* [1 spsk | 2 spsk] og halvdelen af persille, og lad simre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*, og tag stegepanden af varmen.
Bræk brød i små stykker, og bland med finrevet ost, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og resterende hvidløg og persille i en skål. Krydr med et nip salt* og peber*.
Fordel grøntsager og kidneybønner i et ildfast fad. Drys med revet mozzarella, og top med urtecroutoner. Bag øverst i ovnen i 5-10 min, eller indtil urtecroutonerne er gyldne og sprøde.
Anret kidneybønner på tallerkener.