Gratinerede oksekøds-nachos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratinerede oksekøds-nachos

Gratinerede oksekøds-nachos

med mild fraiche og frisk forårsløg

Er I en familie der elsker nachos? Så er det måske på tide, at I prøver en ny variant. Det hjælper vi gerne med, vi har nemlig skabt en fantastisk opskrift på gratinerede oksekøds-nachos. Vi laver en skøn sauce med hakket oksekød, gulerod, majs, tomat, chili og mexicanske krydderier. Vi topper saucen med ost og nachos og gratinerer den. Vi serverer vores fantastiske gratin med kølende fraiche og frisk forårsløg.

Tags:
Børnevenlig
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Hakket oksekød

10 g

Tex-Mex

75 g

Tortillachips

(Kan indeholde Mælk)

1 stk

Gulerod

½ pakke

Hakkede tomater

50 g

Revet gouda

(Indeholder Mælk)

½ pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

1 stk

Forårsløg

1 dåse

Majs

1 stk

Rødløg

½ g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 tsk

Sukker (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

½ dl

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3085 kJ
Kalorier (kcal)737 kcal
Fedt43 g
Mættet fedt15.2 g
Kulhydrat51.2 g
Sukker19.5 g
Protein36 g
Salt5.5 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Ildfast fad

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Hak rødløg fint.

Hæld væde fra majs. 

Steg hakket oksekød
2

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket oksekød, gulerod, rødløg og majs med et nip salt i 4-5 min, eller indtil brunet.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered forårsløg
3

Imens, snit forårsløg fint.

Lav sauce
4

Tilsæt Tex-Mex, hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], chiliflager [1/2 pakke, 2P], sukker [1 tsk | 2 tsk], vand [1/2 dl | 1 dl] og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre i 4-5 min, eller indtil det meste af væsken er fordampet.

Smag til med peber.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Lav gratin
5

Overfør sauce til et ildfast fad, og fordel tortillachips ovenpå.

Drys med revet ost.

Bag i ovnen i 5-7 min, indtil let brunet, og lad køle af i 5 min inden serving.

TIP: Hvis der ikke er plads til tortillachipsene, gem dem til trin 6.

Server
6

Anret oksekøds-nachos på tallerkener.

Top med fraiche [½ pakke, 2P] og forårsløg.

Server med overskydende tortillachips.