HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGratinerede Kidneybønner
topBanner
Gratinerede kidneybønner

Gratinerede kidneybønner

med tomatsauce og hvidløgsbrød

Gratinerede kidneybønner bliver vidunderligt cremede med en sprød overflade af mozzarella og revet hård ost. Et fantastisk tilbehør er lækkert hvidløgsbrød, som får et ekstra twist af smuk grøn persille!

Tags:Vegetarisk
Allergener:sellerimælkæggluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 stk

Løg

1 stk

Rød peberfrugt

3 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Oregano

1 pose

Kruspersille

1 stk

Gulerod

1 pakke

Kidneybønner

1 g

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

60 g

Chiliflager

1 stk

Spinat

1 pakke

Stenovnsbagt baguette

(Indeholdergluten)

50 g

Hakkede tomater

4 g

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

1 spsk

Mamas Favorit

(Indeholderæg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Smør* (trin 3)

2 spsk

Sukker* (trin 3)

Smør* (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2739.5996 kJ
Kalorier (kcal)654.78 kcal
Fedt28.0505 g
Mættet fedt16.6 g
Kulhydrat65.9048 g
Sukker25.9 g
Protein23.1322 g
Salt3.5 g
arrow down iconarrow down icon
Ildfast fad
Rivejern
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tag smør* ud af køleskabet. Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær løg i tynde, halve skiver. Hak peberfrugt og hvidløg fint. Pluk oreganoblade [1 stilk | 2 stilke]. Hak persille fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Skyl kidneybønner under koldt vand* i en si.

2

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg, peberfrugt og gulerod under omrøring i 5-6 min, eller indtil møre. Tilsæt oreganoblade, Mamas Favorit, et nip chiliflager og halvdelen af hvidløg, og steg i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, bring i kog, og lad simre under omrøring i 1-2 min.

3

Tilsæt kidneybønner, sukker* [1 tsk | 2 tsk] og grøntsagsbouillon, og rør rundt. Skyl spinat under koldt vand* i en si. Tilsæt spinat, persille (gem lidt til trin 4) og smør* [1 spsk | 2 spsk], og lad simre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*, og tag stegepanden af varmen.

4

Bland smør* [2 spsk I 4 spsk], resterende hvidløg og et nip salt* i en lille skål. Halver brød på langs og på midten, og placer på en bageplade med bagepapir. Smør med hvidløgssmør, og drys med resterende persille. Bag i ovnen i 6-8 min, indtil sprøde.

5

Fordel grøntsager og kidneybønner i et ildfast fad, og drys med revet mozzarella og revet ost. Bag øverst i ovnen i 8-10 min, eller indtil osten er smeltet og gylden.

6

Anret kidneybønner i dybe tallerkener. Server med hvidløgsbrød.