topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratinerede kidneybønner

Gratinerede kidneybønner

med tomatsauce og hvidløgsbrød

Gratinerede kidneybønner bliver vidunderligt cremede med en sprød overflade af mozzarella og revet hård ost. Et fantastisk tilbehør er lækkert hvidløgsbrød, som får et ekstra twist af smuk grøn persille!

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grøntsagsbouillon

1 stk

Løg

1 stk

Peberfrugt

3 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Oregano

1 pose

Kruspersille

1 stk

Gulerod

1 pakke

Kidneybønner

20 g

Finrevet ost

1 g

Chiliflager

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Baguette

(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)

1 pakke

Hakkede tomater

50 g

Revet mozzarella

(Indeholder Mælk)

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 3)

1 tsk

Sukker (trin 3)

2 spsk

Smør (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)655 kcal
Energi (kJ)2740 kJ
Fedt27.99 g
Mættet fedt16.6 g
Kulhydrat65.91 g
Sukker25.9 g
Protein23.13 g
Salt3.5 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Ildfast fad

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Tag smør* ud af køleskabet. Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær løg i tynde, halve skiver. Hak peberfrugt og hvidløg fint. Pluk oreganoblade [1 stilk | 2 stilke]. Hak persille fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Skyl kidneybønner under koldt vand* i en si.

Steg grøntsager
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg, peberfrugt og gulerod under omrøring i 5-6 min, eller indtil møre. Tilsæt oreganoblade, Mamas Favorit, et nip chiliflager og halvdelen af hvidløg, og steg i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, bring i kog, og lad simre under omrøring i 1-2 min.

Tilsæt kidneybønner
3

Tilsæt kidneybønner, sukker* [1 tsk | 2 tsk] og grøntsagsbouillon, og rør rundt. Skyl spinat under koldt vand* i en si. Tilsæt spinat, persille (gem lidt til trin 4) og smør* [1 spsk | 2 spsk], og lad simre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*, og tag stegepanden af varmen.

Bag hvidløgsbrød
4

Bland smør* [2 spsk I 4 spsk], resterende hvidløg og et nip salt* i en lille skål. Halver brød på langs og på midten, og placer på en bageplade med bagepapir. Smør med hvidløgssmør, og drys med resterende persille. Bag i ovnen i 6-8 min, indtil sprøde.

Gratiner grøntsager
5

Fordel grøntsager og kidneybønner i et ildfast fad, og drys med revet mozzarella og revet ost. Bag øverst i ovnen i 8-10 min, eller indtil osten er smeltet og gylden.

Server
6

Anret kidneybønner i dybe tallerkener. Server med hvidløgsbrød.