
Gratinerede kidneybønner
med tomatsauce og hvidløgsbrød
Gratinerede kidneybønner bliver vidunderligt cremede med en sprød overflade af mozzarella og revet hård ost. Et fantastisk tilbehør er lækkert hvidløgsbrød, som får et ekstra twist af smuk grøn persille!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Løg
1 stk
Peberfrugt
3 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Oregano
1 pose
Kruspersille
1 stk
Gulerod
1 pakke
Kidneybønner
20 g
Finrevet ost
1 g
Chiliflager
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Baguette
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)
1 pakke
Hakkede tomater
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 spsk
Smør (trin 3)
1 tsk
Sukker (trin 3)
2 spsk
Smør (trin 4)
Fremgangsmåde
Tag smør* ud af køleskabet. Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær løg i tynde, halve skiver. Hak peberfrugt og hvidløg fint. Pluk oreganoblade [1 stilk | 2 stilke]. Hak persille fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Skyl kidneybønner under koldt vand* i en si.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg, peberfrugt og gulerod under omrøring i 5-6 min, eller indtil møre. Tilsæt oreganoblade, Mamas Favorit, et nip chiliflager og halvdelen af hvidløg, og steg i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, bring i kog, og lad simre under omrøring i 1-2 min.
Tilsæt kidneybønner, sukker* [1 tsk | 2 tsk] og grøntsagsbouillon, og rør rundt. Skyl spinat under koldt vand* i en si. Tilsæt spinat, persille (gem lidt til trin 4) og smør* [1 spsk | 2 spsk], og lad simre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*, og tag stegepanden af varmen.
Bland smør* [2 spsk I 4 spsk], resterende hvidløg og et nip salt* i en lille skål. Halver brød på langs og på midten, og placer på en bageplade med bagepapir. Smør med hvidløgssmør, og drys med resterende persille. Bag i ovnen i 6-8 min, indtil sprøde.
Fordel grøntsager og kidneybønner i et ildfast fad, og drys med revet mozzarella og revet ost. Bag øverst i ovnen i 8-10 min, eller indtil osten er smeltet og gylden.
Anret kidneybønner i dybe tallerkener. Server med hvidløgsbrød.